Predstavljamo novi, popolnoma električni Explorer

23. marca 2023

Explorer je prvi v valu Fordovih inovativnih novih električnih vozil in utira pot popolni prenovi blagovne znamke Ford v Evropi

Srednje velik križanec s sedeži v dveh vrstah poskrbi za prevoz petih oseb in je odlično opremljen, da družine popelje na pot do pustolovščin.

Predstavljamo novi, popolnoma električni Explorer

Povsem električni Explorer

Je zasnovan in izdelan v Nemčiji, ponuja izjemno digitalno izkušnjo, s katero vozniki in potniki ostanejo povezani in na poti uživajo v udobju. Oprema vključuje izjemno velik premični zaslon na dotik SYNC Move in povsem povezan informativno-razvedrilni sistem z zvokom, prilagojenim notranjosti, brezžično integracijo aplikacij in napredno tehnologijo za pomoč vozniku.

Predstavljamo novi, popolnoma električni Explorer

Odličen za raziskovanja

Z zasnovo, pripravljeno na pustolovščine, in približno 450 litri prostora za prevoz vse opreme v petsedežnem načinu je Fordovo najnovejše električno vozilo idealno za raziskovanje mesta in širše okolice. V 17-litrsko konzolo med voznikom in sovoznikom je možno spraviti 38 cm (15-palčni) prenosni računalnik, dopolnjujeta pa jo skriti ‘zasebni’ predal in prostoročni dostop do prtljažnika – Fordov povsem električni Explorer vsekakor postavlja nove standarde.

Predstavljamo novi, popolnoma električni Explorer

Sodobno oblikovanje

Futuristično zunanjo podobo dopolnjuje ultramoderna notranjost z vrhunskimi materiali in funkcijami, kot so športni sedeži z odličnim oprijemom in dovršena zvočna konzola, kar bi prej pričakovali v revolucionarnem konceptnem avtomobilu kot pa v družinskem vozilu. Vse to dopolnjuje možnost hitrega polnjenja z 10 na 80 odstotkov baterije v samo 25 minutah in dostop do 500.000 polnilnih mest po vsej Evropi do naslednjega leta.

Predstavljamo novi, popolnoma električni Explorer

“Explorer utira poti novi vrsti vznemirljivih Fordovih električnih vozil. Izhaja iz naših ameriških korenin, a je izdelan v Kölnu za naše stranke v Evropi, zato je pripravljen na pustolovščin polna potovanje in opremljen z vsem, kar bodo naše stranke potrebovale pri vsakodnevnih vožnjah,” je povedal Martin Sander, generalni direktor oddelka Ford Model e v Evropi.

Predstavljamo novi, popolnoma električni Explorer

Predstavljamo tudi, da se združujemo z vplivno popotniško avanturistko Lexie Alford – milijoni jo poznajo kot Lexie Limitless, najmlajšo osebo, ki je obiskala vse države sveta. Podaja se na globalno ekspedicijo v našem novem Fordu Explorerju.

Potovanje je navdihnila pionirka raziskovalka Aloha Wanderwell, ki je pred 100 leti postavila rekord s potovanjem okoli sveta v našem ikoničnem Fordu Model T.

Spremljajte nas za več podrobnosti, preden se epsko potovanje začne pozneje v tem letu, in si oglejte razkritje povsem električnega Explorerja z Lexie.