V Avtomobilnosti so skupaj z gledalci športno zapeljali Mustang Mach-E

31. decembra 2022

V Avtomobilnosti smo se v prisotnosti naših gledalcev in bralcev družili z mustangom. No, mustangi, več jih je bilo. Bili so tudi različni, kar je še dodatno popestrilo testiranje. V galop smo poslali tudi električnega Mustanga Mach-E.

Avtor: M. Merljak, RTV MMC

Z našimi testnimi vozniki, ki so se prijavili v rubriko Avtomobilnosti Gledalci preizkušajo nove tehnologije, smo vozili forda mustanga. Zanimivo je, da preden so se odločili za ime Mustang, so imeli v izboru tudi imena, kot sta panther, cougar in še marsikaterega drugega. Ampak, prvi dan prodaje so jih prodali 22.000, kar je za tiste čase nepredstavljiva številka in je velik dosežek tudi za današnje čase.

Vanj so se zaljubile tudi ženske

Prodajna številka ni bila dosežena zaradi samega imena, ampak zato, ker je Ford z Mustangom začrtal še eno popolnoma novo smer, in sicer v oglaševanju. Preden so ga zapeljali v prodajne salone, so začeli predprodajno televizijsko akcijo, ki je bila na treh nacionalnih televizijskih programih v ZDA zastavljena mesec pred prodajo in je bila ves čas predvajana v najbolj gledanem terminu.

Bralce in gledalce Avtomobilnosti smo pospremili v štirje nove mustange z električnim pogonom, ki obeta novo dimenzijo hitrosti, tudi nov način soočenja s hitrostjo, pospeški, z ovinki. Foto: MMC RTV SLO/David Šavli
Bralce in gledalce Avtomobilnosti smo pospremili v štirje nove mustange z električnim pogonom, ki obeta novo dimenzijo hitrosti, tudi nov način soočenja s hitrostjo, pospeški, z ovinki. Foto: MMC RTV SLO/David Šavli

Niso pa z Mustangom nagovarjali samo moških, ampak tudi ženske, od učiteljic, do poslovnih žensk, tudi tajnic. In se tem jim je uspelo. In pestro druščino testnih voznikov smo na druženje z Mustangi pripeljali tudi v Avtomobilnosti. V ospredju je bilo druženje z električnimi Mustangi Mach-E, pripeljali pa smo tudi original.

Na novo obnovljenih primorskih ovinkih smo nežni program
Na novo obnovljenih primorskih ovinkih smo nežni program “whisper” mustanga mach-e zamenjali za neukročeni vozni program. Foto: MMC RTV SLO/David Šavli

Izlet z Mustangi Mach-E

Izlet smo začeli v Ljubljani, po avtocesti smo prišli do razdrtega, si večkrat privoščili dinamiko na Rebrnicah, pa spet po avtocesti do Ajdovščine, nato spet dinamično skozi tunele na Predmejo, intervjuje pa smo posneli na trgu v Črnem Vrhu. Izračunali smo tudi, koliko “električne slame” so pojedli naši konji.

Vabljeni k ogledu zanimive reportaže iz oddaje Avtmomobilnost.