Laura Unuk, najboljša slovenska šahistka, je prevzela Ford Pumo blagi hibrid

12. oktobra 2022

Laura Unuk, talentirana šahistka je postala nova ambasadorka Ford blagovne znamke. Tomaž Oblak je Lauri v uporabo predal izzivalno Ford Pumo Titanium blagi hibrid.

Laura Unuk, talentirana šahistka z osvojeno 2. najvišjo šahovsko kategorijo – mednarodni mojster, je postala nova ambasadorka Ford blagovne znamke. Direktor prodaje in marketinga pri Summit motors Ljubljana, Tomaž Oblak je Lauri v uporabo predal izzivalno Ford Pumo Titanium blagi hibrid.

Laura Unuk, najboljša slovenska šahistka, je prevzela Ford Pumo blagi hibrid

Da je Laura pri svojih 22 letih že sedem let najboljša slovenska šahistka vedo le tisti, ki jim je ta šport blizu. Pri Summit motors Ljubljana smo prošnjo za sodelovanje z izjemno šahistko z veseljem podprli. Vabimo vas, da Lauro Unuk spoznate tudi vi.

Laura Unuk, najboljša slovenska šahistka, je prevzela Ford Pumo blagi hibrid

Ljubezen do šaha je rastla skupaj z uspehi

Šah je spoznala pri 7ih letih preko dedka, ki ji je igro predstavil. Sledil je vpis v šahovski krožek v Novih Jaršah pri učitelju geografije, Robertu Kodriču. Kmalu za tem je osvojila prvo mesto na regijskem tekmovanju Ljubljane. Uvrstila se je na državno prvenstvo do 10 let, kjer je leta 2009 osvojila 2 mesto. To je bila vstopnica za evropsko prvenstvo. Kjer je takoj osvojila 5. mesto med 70 igralkami. Uspehi so se vrstili drug za drugim in ljubezen do šaha je rasla z njimi. Leta 2013 je s 13-leti postala državna prvakinja Slovenije med članicami in napovedala naskok na slovenski vrh. Še istega leta je kot najmlajša nastopila za Slovensko žensko reprezentanco.

Žensko reprezentanco vodi že od 2015 leta

Leta 2015 je reprezentanco že vodila in jo vodi še danes. Septembra 2014 je v Južni Afriki stopila na prvo stopničko, ko je zmagala svetovno prvenstvo med dekleti do 16 let in s tem postala najmlajša mednarodna mojstrica v Sloveniji. Istega leta je pričela šolanje na Gimnaziji Bežigrad in ga z odličnim uspehom zaključila 2018. Leta 2017 je uspeh ponovila, tokrat v kategoriji deklet do 18 let. Kmalu za tem je pri 18-ih letih postala 4. in najmlajša slovenska velemojstrica v zgodovini Slovenije.

Študijska leta

Leta 2018 je pričela s študijem biokemije na fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo v Ljubljani. Marca 2021 pa je vsem uspehom dodala še naskok na 2. najvišjo šahovsko kategorijo – mednarodni mojster. Se sprašujete kaj ji sploh še ostane? Le še najvišja stopnička – osvojitev velemojstra.

Laura Unuk, najboljša slovenska šahistka, je prevzela Ford Pumo blagi hibrid

Tomaž Oblak je ob predaji ključev in uvodnih šahovskih potezah povedal: »Pri Fordu se zavedamo, da je imamo na številnih športnih področjih izjemne talente. Tega smo spoznali tudi pri Lauri Unuk in ji želimo z vozilom pomagati pri doseganju najvišjih stopničk. Njen talent, močna volja in usmerjenost v doseganje najvišjih mest je navdih tudi za vse nas. Verjamemo, da bomo z Lauro spisali odlično zgodbo in zasnovali dolgoročno sodelovanje ter tako pripomogli k bogatemu mozaiku uspehov izjemne šahistke. Ob tej priložnosti ji želimo varne poti do izjemnih športnih dosežkov.«

Laura Unuk, najboljša slovenska šahistka, je prevzela Ford Pumo blagi hibrid

Laura Unuk pa z nasmehom dodaja: »S ‘pumico’, kot jo že kličem, sem izjemno zadovoljna. Avto in letala so moj drugi dom in zato res cenim zanesljivo in kakovostno vozilo, kar Ford Puma je. Poleg tega pa je tudi zelo lepa in dizajnerska. Prav vsak pohvali avto tako odzunaj, kot znotraj. Sama sem najbolj navdušena nad izjemnimi zvočniki, ekranom in enostavno povezljivostjo. Ne smem pozabiti niti ogrevanih sedežev in volana (!), pa kako lahko je avto vozen, od tebe res ne zahteva veliko. Puma mi še sama pove kdaj želi v višjo prestavo! Pospeški so prav tako super, poraba goriva pa zelo nizka, saj je blagi hibrid, nad čimer sem navdušena. O avtu pravzaprav nimam za povedat niti ene negativne stvari. Res je mačka!«