Ford Bronco prihaja v Evropo

05. julija 2022

Ford v Evropi predstavlja legendarni SUV Bronco s stalnim pogonom 4x4, robustno zasnovo in izjemnimi terenskimi zmogljivostmi za najrazličnejše terenske razmere.

Ford je sporočil, da v Evropo prvič prihaja originalna ameriška legenda SUV Bronco s stalnim pogonom 4×4. Ta omogoča ekstremne terenske vožnje.

Štirivratni Bronco, s katerim se lahko voznik zapelje kamorkoli  je nadgrajen s pametnimi tehnologijami. V strogo omejenem številu od konca leta 2023 bo na voljo na izbranih evropskih trgih.

Prepoznavna legenda

Takoj prepoznavno oblikovanje zunanjosti in notranjosti črpa navdih pri legendah,. Sem sodi tudi izvirni Bronco iz leta 1966. Čvrst videz in robustne zmogljivosti so povzete po pickupu serije F za ameriški trg. Njegov športen pečat pa je prispeval Ford Mustang. Tako so pri Fordu ustvarili športnega terenca z edinstvenim slogom in pristnim občutkom za pustolovščine.

Ford Bronco prihaja v Evropo
Odkar so leta 1966 v ZDA na trg poslali prvi primerek, je Bronco predstavljal največjo svobodo, zabavo in zmogljivosti na prostem.

Bronco si je svoj vzdevek ‘G.O.A.T.’ (Goes Over Any Type of Terrain – premaga vse vrste terenov) prislužil z dovršenim sistemom štirikolesnega pogona. In inovativnimi pustolovskimi tehnologijami, kot je Trail Control™ z do sedmimi voznimi načini.

Ford Bronco prihaja v Evropo
Bronco ima snemljivo trdno streho s stropno oblogo, ki zagotavlja zvočno izolacijo in udobno vožnjo po cestah.

Vsestranski Bronco

Bronca so ga od vsega začetka razvijali z mislijo na pustolovščine. Že v sklopu serijske opreme ponuja edinstvene funkcije. Sem sodijo snemljive plošče, vgrajene pritrdilne točke, posebej zasnovane za dodatno opremo, in materiali, ki omogočajo preprosto čiščenje. Kupci Bronca lahko izbirajo med široko paleto Fordove dodatne opreme. Ta je zasnovane za brezhibno vgradnjo in maksimalno personalizacijo za različne avanturistične dejavnosti.

Ford Bronco prihaja v Evropo
Uporabniki običajnih vozil 4×4 s snemljivimi vrati se spopadajo z vprašanjem, kaj storiti z njimi, Bronco pa je opremljen s posebnimi torbami za shranjevanje, ki omogočajo varno in zanesljivo hrambo vrat ‘na krovu’.

“Bronco je Fordov najčvrstejši in najbolj vsestranski terenec. Nova generacija pa DNK izvirnika združuje z najnovejšimi tehnologijami za obvladovanje terena in široko paleto dodatne opreme. Tako ustvarja novo legendo med terenskimi vozili,” je povedal Matthias Tonn, glavni inženir za področje uvoženih vozil pri Fordu Evropa. “Po velikem uspehu novega Bronca v ZDA smo navdušeni, da lahko duha pustolovščin prinesemo tudi v Evropo.”

Ford Bronco prihaja v Evropo
Notranjost novega Bronca je skladna s čvrsto in odločno zunanjostjo ter je zelo funkcionalna in prinaša številne tehnologije, obenem pa je tudi robustna in zasnovana tako, da zdrži uporabo v zahtevnih okoljih.

Spremljajte nas za več informacij.