Anja Kren, najboljša mlada voznica Slovenije

11. julija 2022

20-letni Ljubljančanki, študentki laboratorijske biomedicine Anji Kren, se je med izzivi na poligonu od daleč videlo, da za volanom uživa. Kljub mladosti je na vozniških izzivih dajala vtis izkušene voznice.

Avtor: AMZS Motorevija / Jure Gregorčič

Videlo se ji je, da rada vozi in da presenetljivo dobro obvladuje različne avtomobile. Pove nam, da ji ni problem sesti niti za volan kombija in razvažati pohištvo. Poleg tega pa očitno izhaja iz družine dobrih voznikov, saj je bila njena sestra Nika na letošnjem tekmovanju njena najbližja zasledovalka. Sestri Kren sta domov namreč odpeljali dvojno zmago.

Anja, kaj vas je prešinilo tisti trenutek, ko ste na razglasitvi najboljše mlade voznice Slovenije zaslišali svoje ime? 

Zelo sem bila vesela. Poleg tega, da sem cel dan uživala na odlično pripravljenem poligonu in izzivih na njem, sem se tisti hip zavedla, da me čaka še celo leto vozniških užitkov z novim avtomobilom. Res sem bila zelo vesela.

Med vozniškimi preskušnjami zelo sproščena

Se vam je že za volanom zdelo, da imate možnosti za zmago? Kaj ste naredili bolje kot ostali?

Zdelo se mi je, da imam možnosti, da odpeljem dobro, čeprav sem se zavedala, da smo vsi finalisti zelo dobri vozniki. Pravzaprav je bila konkurenca kar huda in vsi smo imeli možnosti za zmago. Sama se se trudila, da bi vse vaje naredila približno enako dobro in to mi je uspelo. Ni nujno, da si pri vsaki vaji najboljši, moraš pa se potruditi pri vseh, da je na koncu seštevek dovolj dober.

Anja Kren, najboljša mlada voznica Slovenije

Kaj je po vašem mnenju glavni motiv, da se mladi prijavite na ta izbor oziroma tekmovanje? Kaj vas motivira, da pridete? So to nagrade ali kaj drugega?

Tako kot se prej povedala: mislim, da smo vsi finalisti tukaj predvsem iz ljubezni do vožnje. Menim, da se nas je večina prijavila zaradi novih vozniških izkušenj. Priznam pa, da ste poskrbeli tudi za lepe nagrade.

Kaj vam pomeni vožnja, v čem najbolj uživate, ko vozite? Česa vas je na cesti strah?

Vožnja me pomirja in v vožnji res uživam. Včasih me je strah kakšnih nepredvidljivih situacij, ker ne vem, če bi pravilno reagirala. Veliko nepredvidljivosti pa se na cesti kljub vsemu da varno rešiti. V moji vozniški karieri sem takšne kočljive trenutke vedno uspešno rešila.

Bo napis na vaši Ford Fiesti – Najboljša za volanom – tudi breme ali še dodaten motiv?

Potrudila sem bom vsak dan dokazati oziroma ubraniti ta naslov in tudi ostale udeležence v prometu s svojim početjem spodbujati k varnejši vožnji.

Anja Kren, najboljša mlada voznica Slovenije

Kakšne pa so vaše vozniške želje? Imate najlepšo cesto in najljubši avto?

Veliko se vozim po Sloveniji in uživam povsod, kjer se vozim. Imamo lepe in zanimive ceste. Kar pa se tiče avtomobilov, so mi všeč športni, a nimam najljubše znamke.

Kam se boste najprej odpeljali s svojo novo Fiesto Active?

Najverjetneje na Primorsko, na sonce.

Na tekmovanju zaradi ljubezni do vožnje | AMZS