Vinska kraljica 2022 se bo vozila s Fordom EcoSportom

18. marca 2022

Podjetje Avto Rajh je že vrsto let ponosni partner prireditve Vinska kraljica Slovenije. Zmagovalka letošnjega izbora je simpatična Ana Protner, ki bo eno leto uporabljala Ford EcoSport Active.

Izbor za vinsko kraljico 2022 je zaključen. Zmagovalka letošnjega izbora je simpatična Ana Protner.

Vinska kraljica 2022 se bo vozila s Fordom EcoSportom

Kot bodočo Vinsko kraljico Slovenije jo je v novembru 2021 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. Nova Vinska kraljica Slovenije prihaja iz vinorodne dežele Podravje, Mariborskega vinorodnega okoliša, natančneje iz Malečnika pri Mariboru.

Spoznajte Ano Protner

Njihova domača vinska klet pod imenom Hiša Joannes Protner obdeluje 13 ha vinogradov, od tega polovico ekološko. Ana Protner je v delo z vinom vpeta že od malih nog. Nadaljuje ga tudi kot študentka. V letu 2020 je diplomirala na Turistici Portorož in se trenutno izobražuje na magistrskem študijskem programu, smer marketing – management na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru. V letih 2018 – 2020 je bila tudi Mariborska vinska kraljica.

Vinska kraljica 2022 se bo vozila s Fordom EcoSportom

Po svečanem nagovoru in prisegi je Ani Protner, Vinski kraljici Slovenije 2022, najprej čestital pokrovitelj avtomobila Dušan Rajh. Avto Rajh – Ford, Ljutomer, Murska sobota ji je za čas enoletnega mandata predal ključe kraljevske kočije, avtomobila Ford Ecosport Active.

»Podjetje Avto Rajh je že vrsto let ponosni partner prireditve Vinska kraljica Slovenije. Zelo nas veseli, da poti glasnice slovenskih vin in vinske trte spremlja Fordovo vozilo,« je dejal Dušan Rajh in novi vinski kraljici zaželel: »Da čim bolj uspešno predajate ves vaš trud, strast, predanost vinski trti in ljubezen do vina naprej ter navdušujete čim več ljudi za to bogastvo naše dežele. Na vaših poteh pa naj vam odlično služi Ford Ecosport, ki vas bo zagotovo ponosno spremljal povsod, kamor vas bodo vodile poti vašega poslanstva.«