Vinska kraljica Slovenije 2020 vozi atraktiven Ford EcoSport

21. januarja 2020

Avto Rajh, ki sodeluje v projektu Vinska kraljica Slovenije že deseto leto zapored, je slavnostno predal ključe novi kraljici.

Ano Pavlin, ki prihaja na slovenski vinski prestol iz dolenjskega Otočca, sta za 24. Vinsko kraljico Slovenije okronala ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec ter predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec.

Vinska kraljica Slovenije 2020 vozi atraktiven Ford EcoSport

Ano Pavlin je v novembru 2019 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke. V letu 2020 bo predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini. Njen dnevnik lahko spremljate na povezavi: Dnevnik Vinske Kraljice >>

Vinska kraljica Slovenije 2020 vozi atraktiven Ford EcoSport

Avto Rajh sodeluje v projektu Vinska kraljica Slovenije že deseto leto zapored

Letos se bo Ana Pavlin vozila z novim Ford EcoSportom Titanium, 1.0 EcoBoostom, z 125 KM.

Vinska kraljica Slovenije 2020 vozi atraktiven Ford EcoSport

Kdo je Ana Pavlin?

Ana Pavlin, ki se je rodila 20. 2. 1996 v Novem mestu, trenutno obiskuje 2. letnik magisterija na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, smer turizem. Je članica Društva vinogradnikov Grčevje, izkušnje v vinogradništvu pa nabira že od otroških let. V začetku je sodelovala predvsem pri različnih delih v vinogradu, zadnja leta pa očetu pomaga tudi pri kletarjenju. Doma imajo namreč nekaj manj kot 4000 trt. Poleg cvička, ki je za to področje značilna zvrst, pridelujejo tudi zeleni silvanec, laški rizling, dišeči traminec, portugalko, modro frankinjo, žametovko in ekološko sorto regent. Da se Ana zares spozna na vino, pa tudi kulinariko, dokazujeta zlato priznanje na Tednu cvička za vino Dišeči traminec ter zlato priznanje na državni razstavi kruha v Beli Cerkvi za ajdov kruh z orehi. Na domači Matjaževi domačiji sprejemajo domače in tuje skupine. V 1,5 urnem programu gostom skozi multivizijo predstavijo Zgodbo o cvičku, ki je v bistvu tudi zgodba o vinu. V njej prikažejo zgodovino vina, vinsko posodo, vse tri vinorodne dežele, vinske zavetnike in pridelavo vina od zgodnje pomladi do pozne jeseni. Ana Pavlin je bila tudi 20. Cvičkova princesa.