Strateško partnerstvo med družbo Erwin Hymer Group in Fordom

12. januarja 2022

Ford-Werke GmbH in Erwin Hymer Group (EHG) sta podpisali sporazum o dobavi vozil Ford Transit in Ford Transit Custom kot osnovnih modelov za pripravo počitniških vozil in avtodomov.

Od mestnih ‘kemperjev’ do velikih avtodomov

Pogodba o dobavi vključuje furgone in skeletne šasije s kabino Ford Transit ter kombije Ford Transit Custom. Te bo EHG predela v avtodome, polintegrirane avtodome in avtodome z nadgradnjo bivalnega dela nad kabino. Ford bo vozila, ki so osnova za predelave, izdeloval v svoji tovarni v Kocaeliju v Turčiji in jih dobavljal v skupinah od leta 2022 do 2024.  

EHG pričakuje močno rast povpraševanja po kompaktnih enotonskih avtodomih na osnovi Transita Custom. Ta vozila so zaradi svoje vsestranskosti, okretnosti in velikosti primerna za vsakodnevno vožnjo. Avtodomi z dvižno streho – na voljo s kratko ali dolgo medosno razdaljo – postajajo vse bolj priljubljeni. Strankam omogočajo dostop do območij z omejeno višino, kot so večnadstropne parkirne hiše in trajekti.

Poslovni odnos s poreklom

Današnja napoved sodelovanja ni prvi poslovni dogovor med Fordom in podjetjem EHG. V začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja je bil Ford Transit osnova za Hymercar, prvi avtodom znamke Hymer. Leta 2004 sta se Ford in Hymer dogovorila za uporabo Fordovih vozil, ki bodo osnova za polintegrirane in popolnoma integrirane avtodome ter avtodome z nadgradnjo bivalnega dela nad kabino.


“Obe različici modela Ford Transit sta nas prepričali kot temeljni vozili za avtodome naše znamke. Naše stranke bodo še posebej cenile njuno vsestranskost, inovativne tehnologije za pomoč vozniku in privlačno obliko. Ford ima tudi jasno strategijo za razvoj poslovanja z gospodarskimi vozili v Evropi, kar je po našem mnenju bistveno za nadaljnjo širitev našega dolgoročnega partnerstva,” je povedal Martin Brandt, izvršni direktor družbe Erwin Hymer Group.

“Pri Fordu imamo dolgoletne izkušnje in veliko strast do avtodomov. Prav tako smo navdušeni, da sta naša modela Transit in Transit Custom – zlasti novi seriji Active in Trail – nagovorila skupino Erwin Hymer Group in da bomo imeli še enega močnega in inovativnega partnerja v enem od najhitreje rastočih segmentov vozil v Evropi,” je dejal Hans-Jörg Klein, namestnik predsednika uprave družbe Ford-Werke GmbH.

Strateško partnerstvo med družbo Erwin Hymer Group in Fordom

Mlajši kupci spodbujajo rast in inovacije

Tipični kupci avtodomov se spreminjajo, kar konstruktorjem prinaša nove izzive in priložnosti za rast. Medtem, ko so 45 odstotkov vseh novih avtodomov, registriranih v Nemčiji v letu 2020, kupili kupci, stari od 55 do 64 let. Avtodomi vse bolj privlačijo tudi mlajše kupce, kar vodi do novih modelov s sodobnimi tlorisi. Pametnejšimi pohištvenimi rešitvami, več dodatne opreme in svežim zunanjim oblikovanjem, vključno z različicami v dveh barvah. Med temi mlajšimi kupci so samske osebe in družine, ki si želijo bolj prilagodljivega načina življenja. V katerem je avtodom lahko mobilna pisarna ali stalni dom, kar je del trenda ‘življenja v kombiju’.