Transit Custom zasluženo do najvišjega priznanja

30. oktobra 2021

Ford Transit Custom je od neodvisne organizacije za varnost vozil Euro NCAP prejel zlato priznanje za napredne tehnologije za pomoč vozniku.

Ford Transit Custom – najbolje prodajani evropski dostavnik v enotonskem segmentu – je pri ocenjevanju naprednih sistemov za pomoč vozniku, ki ga je opravila neodvisna organizacija za varnost vozil Euro NCAP, prejel zlato priznanje za odličen rezultat.

Z novim priznanjem je Ford postal edini proizvajalec dostavnih vozil z zlatim priznanjem v eno- in dvotonskem segmentu. Saj je večji Ford Transit zlati status prejel lani. Ford je zdaj tudi edini proizvajalec, ki ima v svoji ponudbi več kot eno dostavno vozilo z zlatim priznanjem. Transit je prejel najvišjo oceno med vsemi testiranimi vozili.


“Varnost voznikov je za nas in naše stranke najpomembnejša prednostna naloga. Zato so naša dostavna vozila zasnovana tako, da pomagajo vsakemu podjetju zaščititi svoje osebje in preprečiti nesreče na cesti,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za gospodarska vozila pri Fordu Evropa. “Veseli me, da je Euro NCAP Fordu priznal vodilno vlogo na področju varnosti dostavnih vozil, saj izkoristimo vsako priložnost, da dodamo vrednost podjetjem naših strank.”

Zlata ocena modela Transit Custom je posledica izboljšanih varnostnih specifikacij. Vključno s standardizacijo tehnologije opomnika za uporabo varnostnega pasu v začetku letošnjega leta.

Transit Custom zasluženo do najvišjega priznanja

Druge izboljšave, te bodo v Transitu Custom na voljo od začetka leta 2022, vključujejo novo digitalno vzvratno ogledalo. Ta ponuja dvakrat večje vidno polje kot običajno vzvratno ogledalo. Je v pomoč voznikom furgonov, furgonov z dvojno kabino in minibusov, pri katerih je vidljivost nazaj pogosto ovirana. Uporabniki furgonov lahko zdaj izkoristijo tudi stropna vodila z osvetlitvijo LED za lažjo pritrditev tovora. Ter praktično možnost dvojnega prtljažnega dna s predali pod tlemi, ki je na voljo za vozila s kratko in dolgo medosno razdaljo. Barvno paleto zdaj dopolnjuje tudi nova elegantna barva Grey Matter.

Transit Custom zasluženo do najvišjega priznanja

Ford uvaja tudi novo različico preizkušenega 2,0-litrskega dizelskega motorja EcoBlue s 150 KM za modele Transit Custom kombi, Tourneo Custom in Transit Nugget. Novi motor je na voljo s šeststopenjskim ročnim ali šeststopenjskim samodejnim menjalnikom in ga je mogoče izbrati tudi s Fordovim 48-voltnim blagim hibridnim sistemom, ki porabo goriva v mestih zmanjša za do 5,9 odstotka.

Dostavnik Transit Custom in sestrski model za prevoz oseb Tourneo Custom sta najbolje prodajani Fordovi gospodarski vozili v Evropi letos, saj so v prvih devetih mesecih leta 2021 zabeležili 117.014 registracij.