Poletne dogodivščine s Ford Pumo v Istri

21. junija 2021

Zadnji konec tedna pred vrnitvijo Pume je vreme končno sodelovalo in čas je bil za poslednjo avanturo z mojo enoletno sopotnico.

Foto in besedilo: Matej Gorjan

Zbrala se nas je ekipa osmih prijateljev, s katerimi smo se odpravili na dodobra zaslužen podaljšan konec tedna v Istro. V četrtek zjutraj smo se zbrali in se razdelili v dva avtomobila. Ford Puma je z lahkoto pogoltnila prtljago še treh prijateljev z zalogami hrane in pijače za štiri dni bivanja. Uporabil sem (Ford Mega Box) saj ta občutno poveča prostornina prtljažnega prostora. Vožnja vse do Pule je minila, kot bi trenil. K tem je pripomoglo dobro ozvočenje in malce masaže za potnike na prednjih sedežih. Izkazala se je tudi povezava med avtom in telefonom (Android Auto in Apple Car Play), s pomočjo katere enostavno upravljaš zemljevide, multimedijo in druge funkcije.

Poletne dogodivščine s Ford Pumo v Istri

S Ford Pumo na rt Kamenjak

Najeta vila blizu Pule, nam je v naslednjih nekaj dneh služila kot izhodiščna točka za vsakodnevne izlete. Najraje se spominjam izleta na rt Kamenjak, kjer se je Ford Puma zopet izkazala s svojo vožnjo po makadamskih poteh, ki vodijo po rtu do obale. Pomembna je bila predvsem višina podvozja, ki je omogočala enostavno premagovanje še tako zahtevnih razmer. Pri vožnji po poteh z večjimi kamni, sem uporabljal Trail nastavitev vožnje. Tako nas je Puma zanesljivo pripeljala do skrajne južne točke rta, kjer smo se potapljali, plavali v jami in skakali s klifov. Po vseh aktivnostih smo mokre brisače in kopalke z mirno vestjo pospravili v zato namenjen Ford Mega Box. Na poti nazaj smo se ustavili še na obisku Pule, katera poskrbi za čudovite scene, še posebej v večernih urah.

Poletne dogodivščine s Ford Pumo v Istri

Po izjemnem podaljšanem koncu tedna nas je Ford Puma zanesljivo in varno pripeljala domov, jaz pa sem tako tudi zaključil skupno pot z njo. V tem času mi je močno prirasla k srcu, saj sem z njo ustvaril nekaj najlepših spominov v življenju. Zdaj se poslavljam od vloge ambasadorja varne vožnje in jo predajam letošnjima zmagovalcema. Srečno in varno vožnjo!

Poletne dogodivščine s Ford Pumo v Istri