Ford Mustang Mach-E pokaže svojo moč

04. marca 2021

V novi seriji Fordovih videoposnetkov se električni Mustang Mach-E sooči z nenavadnimi izzivi.

Ste že kdaj videli, da bi avto premagal silo težnosti in pospešil iz mirovanja hitreje od padajočega lestenca, da bi razlikoval med enojajčnima dvojčkoma ali se ‘lansiral’ vzporedno z raketo? V novi seriji Fordovih videoposnetkov se povsem električni Mustang Mach-E sooči z vsemi temi izzivi. Vam pokvarimo presenečenje? Uspešno zmaga v vseh primerih.

Novi Mustang Mach-E, povsem na novo zasnovan, da preseže vsa pričakovanja glede električnih avtomobilov, je idealno vozilo za zvezdniško vlogo. Posamezne epizode ne poudarijo le ene od ključnih zmogljivosti ali tehnologij Mustanga Mach-E, ampak serija tako kot vozilo premaguje splošne napačne predstave o dosegu in delovanju električnih vozil.

Mustang Mach-E s ponosom nosi slavnega Mustangovega konjiča in je prvo elektrificirano vozilo doslej, ki je poleg imena prevzelo tudi druge cenjene lastnosti. Prvi modeli bodo že v naslednjih dneh na voljo v Evropi in Fordova kampanja s serijo videov priliva olje na ogenj vznemirjenja v pričakovanju prihoda iskrivih električnih žrebcev na staro celino.

Serija videoposnetkov

  • Mustang Mach-E proti težnosti: povsem električni Mustang Mach-E modelnega leta 2021 razvije osupljiv navor. Toda ali ga je dovolj za spopad z izzivi zakonov težnosti? Oglejte si, ali električni konjič spelje dovolj hitro, da se umakne padajočemu lestencu.
  • Mustang Mach-E proti raketni znanosti: doseg povsem električnega Mustanga Mach-E je izjemen. A kakšen je izjemen doseg v resnici? S pomočjo 3,5 metra dolge rakete si boste laže predstavljali, kaj pomeni doseg 610 km po ciklu WLTP*, ki ga omogoča Mustang Mach-E, opremljen z baterijo za podaljšan doseg in zadnjim pogonom.

  • Mustang Mach-E proti ekipi ‘v boksih’: možnost brezžičnega posodabljanja povsem električnemu Mustangu Mach-E omogoča posodobitve skoraj kjerkoli. Toda ali se lahko pomerijo z mobilno servisno ekipo na kesonu tovornjaka? O tem se lahko prepričate samo na en način.

  • Mustang Mach-E proti genom: povsem električni Mustang Mach-E obvlada spoznavanje ravnanja posameznih voznikov in se mu prilagaja. Toda ali je dovolj pameten, da prepozna razlike med identičnima posameznikoma? Oglejte si, kaj se zgodi, ko se tehnologija za osebno prilagajanje v Mustangu Mach-E sooči z enojajčnima dvojčkoma.


“Prihod Mustanga Mach-E je izjemen trenutek za naše podjetje in dokazuje, da se je pri Fordu prihodnost že začela! Cilj te serije videov je pokazati, kaj vse zmore Mach-E in zrušiti predsodke o električnih vozilih. ‘Poglej me!’ (Watch Me) je naravna kampanja ob prihodu Mustanga Mach-E v Evropo, ki ne odraža samo prirojene samozavesti vozila in njegove zmogljivosti, temveč je obenem simbol prevzetosti in ponosa, ki bosta uporabnika prevzela za volanom,” je dejal Peter Zillig, vodja komunikacij znamke in trženja pri Fordu Evropa.

Ste vedeli?

Googlova raziskava trendov za obdobje 2020–2021 je pokazala, da se je število iskanj avtomobilskih primerjav z uporabo možnosti “proti” v lanskem letu povečalo – še posebej pri električnih vozilih – za 64 odstotkov. To je torej idealen čas za serijo Mustanga Mach-E “proti” različnim izzivom, ki bodo skušali premagati tudi nekaj napačnih predstav glede električnih vozil.

Serijo videov so pripravili v ZDA in jih deloma posneli na isti lokaciji, kjer so leta 2019 snemali film ‘Ford v Ferrari’ (pri nas preveden kot Izzivalca), ki je prikazal zgodbo o še enem izzivu, s katerim so se uspešno soočila Fordova vozila.