Bliskovito hiter Mustang Mach-E GT

25. septembra 2020

Ford je danes prvič v Evropi predstavil izjemno zmogljivega Mustanga Mach-E GT, ki bo v drugi polovici leta 2021 voznike navduševal s pospeškom 3,7 sekunde.

Noben drug avto v tem razredu ne pospešuje hitreje od Mustanga Mach-E GT, ki bo z močjo 465 KM, štirikolesnim pogonom in baterijskim električnim pogonskim sklopom osrečeval voznike, pripravljene na vse prednosti športne povsem električne vožnje.

Osupljivi pospeški

Mustangom Mach-E GT bo na voljo Fordov ekosistem rešitev za polnjenje, ki se uvršča v sam vrh panoge.  Uporabnikom bo za popolno brezskrbnost na poti omogočal brezhiben in integriran dostop do polnjenja po vsej Evropi. Ford je objavil, da bo kupcem, ki bodo letos in v letu 2021 naročili Mustanga Mach-E, na voljo pet let brezplačnega dostopa do polnilnega omrežja FordPass. To je v manj kot enem letu zraslo za skoraj 25 odstotkov in zdaj vključuje več kot 155.000 polnilnic po vsej Evropi.

Kupcem Mustanga Mach-E bo eno leto brezplačno na voljo tudi dostop do omrežja hitrih polnilnic IONITY, v katero je zdaj vključenih že več kot 270 polnilnic, do konca leta pa jih bo po načrtih 400.

Mustang Mach-E GT se je Evropi prvič predstavil v Rotterdamu na Nizozemskem,. Tam Ford nadaljuje s svojo potujočo predstavitvijo Go Electric (preklopimo na elektriko) s praktičnimi in zabavnimi dejavnostmi. Te pomagajo odpraviti nejasnosti glede elektrifikacije in zagotavljajo večjo samozavest pri uporabnikih. Le-ti so pogosto zmedeni glede različnih električnih pogonskih sklopov in njihovih prednosti.


“Novi Mustang Mach-E GT kaže, kakšna je povsem električna zmogljivost, a zmogljivost nima pomena, če nas skrbi, ali jo bomo sploh lahko uporabili. Naše pobude na področju polnjenja kupcem Mustanga Mach-E zagotavljajo, da bodo lahko uživali v elektrificirani vozni izkušnji z Mustangom, ki ga bodo lahko hitro in preprosto napolnili povsod po Evropi,” je povedal Stuart Rowley, predsednik Forda Evropa.

Bliskovito hiter Mustang Mach-E GT
Mustang mach-E z naslednjo generacijo SYNC bo še bolj intuitiven.

Elektrificirana zmogljivost

Mustang Mach-E GT zagotavlja navdihujočo zmogljivost in značaj legendarnega Mustanga, obenem pa omogoča prevoz petih oseb s povsem električno prefinjenostjo. Za še odzivnejše vodenje pogonski sklop z dvema motorjema s skupno močjo 465 KM med sprednjo in zadnjo os neodvisno porazdeli 830 Nm razpoložljivega navora, pospešek od 0 do 100 km/h pa je enak kot pri Teslinem modelu Y. Največja hitrost je omejena na 200 km/h.

Posebej prilagojena specifikacija vključuje prilagodljivo vzmetenje MagneRide, 20-palčna platišča iz zlitine, rdeče zavorne čeljusti in unikatne barve karoserije, med katerimi sta tudi Grabber modra in Cyber oranžna. V notranjosti 15,5-palčni zaslon na dotik s polno ločljivostjo HD dopolnjuje sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC naslednje generacije, ki spremlja voznikovo vedenje in poskrbi za pametne predloge. V izpopolnjeni notranjosti so sedeži Ford Performance in unikatno oblikovan volan z vstavki iz semiša.

Doseg

Mustang Mach-E GT je serijsko opremljen z baterijo za podaljšan doseg s kapaciteto 88 kWh (uporabno), ki pri povsem električni vožnji omogoča doseg 500 km po WLTP. Še natančnejšo napoved preostalega dosega pa omogoča funkcija ‘Intelligent Range’ – ta pri izračunu upošteva pretekli način vožnje, vremensko napoved in v oblaku zbrane podatke, ki so jih posredovali drugi Mustangi Mach-E.