FORDLiive – novi pospeševalnik časa razpoložljivosti za gospodarska vozila

26. marca 2021

Povezani sistem za povečanje časa razpoložljivosti FORDLiive obljublja novo raven produktivnosti Fordovih gospodarskih vozil za evropske uporabnike.

FORDLiive obljublja spremembo načina uporabe in vzdrževanja Fordovih vozil z zmanjšanjem števila okvar, kar bo omogočilo manj časovno potratnih obiskov servisnih delavnic, servisiranje in popravila pa bodo opravljeni hitreje. Fordove projekcije kažejo, da bi lahko FORDLiive čas, ko vozilo ni na voljo, zmanjšal za do 60 odstotkov.

Sistem, ki povezuje uporabnike Fordovih gospodarskih vozil, omrežje Transitovih centrov in proizvajalca, uporablja sprotne podatke vozil za individualno optimizacijo produktivnosti vsakega vozila v voznem parku uporabnika. Po evropskih cestah že vozi približno 500.000 povezanih Fordovih gospodarskih vozil, do sredine leta 2022 pa naj bi njihovo število preseglo milijon.

FORDLiive bo na voljo brezplačno, manjša podjetja in upravitelji večjih voznih parkov pa bodo za dostop do njegovih prednosti uporabljali aplikacijo FordPass Pro ali posebno različico Fordovega orodja za telematiko (Ford Telematics).


“Delo naših strank se ustavi, ko morajo njihova vozila s ceste,” pravi Hans Schep, generalni direktor za področje gospodarskih vozil pri Fordu Evropa. “S kombinacijo prednosti povezave v vsakem trenutku in našega strokovnega znanja o gospodarskih vozilih je FORDLiive vrhunsko orodje za zagotavljanje optimalnega časa razpoložljivosti. Z vsemi močmi si bomo še naprej prizadevali za doseganje 100-odstotnega časa razpoložljivosti za vse naše uporabnike.”

FORDLiive bo tekom leta 2021 postopoma uveden na evropskih trgih in do konca leta bo kar 80 odstotkov uporabnikov imelo na voljo posebna središča za povečanje časa razpoložljivosti. Ford je zavezan nadaljnjemu povečanju zmogljivosti sistema FORDLiive in bo tudi po uvedbi sistema zagotavljal nove storitve za izboljšanje časa razpoložljivosti po vsej Evropi.