Fordovo avtonomno vozilo nove generacije polaga temelje

25. oktobra 2020

Samovozeči avto Ford Escape / Kuga četrte generacije, ki sta ga razvila Ford in Argo AI je opremljeno z vrsto nadgrajenih sistemov za zaznavanje in učinkovitim hibridnim pogonskim sklopom.

Kako Fordovo testno vozilo naslednje generacije polaga temelje za naše poslovanje z avtonomnimi vozili

Prispevek je pripravil: John Davis, vodja razvoja v Fordovem oddelku za avtonomna vozila. Objavljen je bil na: Medium.com

 

Fordovo avtonomno vozilo nove generacije polaga temelje
Samovozeči avto četrte generacije, ki sta ga razvila Ford in Argo AI.

Zagon storitve z avtonomnim vozilom je zapletena zadeva. Ujemati se mora veliko različnih koščkov. Le tako bo možno ustvariti zaupanja vredno storitev z možnostjo rasti, ki prinaša prednost tako strankam kot krajem, kjer je na voljo. Pri Fordu premišljeno pristopamo k sestavljanju vseh teh koščkov. Ti bodo pomagali oblikovati prihodnost avtonomnih vozil. Zelo pomemben del te storitve je seveda avto, ki nam bo omogočil, da poslovanje z avtonomnimi vozili postavimo na noge.

Spoznajte testno avtonomno vozilo četrte generacije

Testna avtonomna vozila, ki jih bodo začeli uporabljati še ta mesec, sta pripravila Ford in Argo AI. Temeljna platforma je Escape Hybrid (v Evropi je to model Kuga), ki je opremljen z najnovejšimi dognanji na področju zaznavanja in računalniških tehnologij.


Kaj to pomeni za našo storitev z avtonomnimi vozili?  Sistemi, ki jih vgrajujemo v svoja najnovejša testna vozila, so namenjeni za poznejše splošno uvajanje. Za te komponente verjamemo, da jih bomo uporabili pri komercialno dostopnih vozilih. To pomeni, da bo lahko z dobro zastavljeno arhitekturo in platformo modela Escape Hybrid naša ekipa stalno testirala in izpopolnjevala delovanje v naslednjih letih.  Vse, kar se naučimo med uporabo, lahko usmerimo neposredno v našo storitev z avtonomnimi vozili, ko bo na voljo strankam.

Pregled naprednih izsledkov razvoja

  1. Zagotavljanje občutka za cesto. Tehnologije za zaznavanje smo nadgradili s še naprednejšim LiDAR-jem, kamerami z višjo ločljivostjo in zmogljivejšimi radarskimi senzorji.
  1. Baterija s kapaciteto, na katero se lahko zanesete:Povečana zmogljivost elektrifikacije modela Escape Hybrid omogoča napajanje vseh senzorjev in naših najsodobnejših računalniških sistemov.
  1. Čiščenje senzorjev s posebno pozornostjo za podrobnosti: V teku lanskega leta je naša ekipa izpopolnila sistem za čiščenje senzorjev, ki smo ga razvili s pomočjo testnih voženj s prejšnjo generacijo naših testnih vozil. Zelo pomembno je, da so senzorji čisti in brez dežnih kapelj, blata, umazanije in celo mrčesa, saj lahko samo tako vozilo bolje ‘vidi’ svet, ki ga obdaja v najrazličnejših pogojih.

Zakaj je to pomembno?

Kako na ta način polagamo temelje za poslovanje?

  • Kot smo že velikokrat povedali, predstavlja vozilo samo en del zagotavljanja prihodnosti storitev z avtonomnimi vozili.
  • Z našimi testnimi vozili četrte generacije imamo na voljo vse, kar nam mora vozilo nuditi za vzpostavitev storitve z avtonomnim vozilom.
  • Vzporedno še naprej gradimo, preverjamo in krepimo strategijo za poslovanje voznega parka, na pameten način pristopamo k zadnjim korakom strategij glede prevoza oseb in blaga, gradimo uporabniško izkušnjo in sodelujemo s podjetjem Argo AI pri razvoju vodilnega sistema za samostojno vožnjo.
  • Prepričani smo, da smo na dobri poti k uvedbi varne, zanesljive in dostopne storitve. Z veseljem vam bomo povedali še več o tem, kako bomo tako pomagali izboljšati življenja uporabnikov.

Kaj sledi: Takoj ko bodo pripravljena za uporabo, bomo vozila četrte generacije postopoma vključili v testiranja, ki potekajo v različnih krajih. Pridružila se bodo testnim vozilom Fusion Hybrid v Austinu, Detroitu, Miamiju, Palo Altu, Pittsburghu in Washingtonu.