7. Rally Železniki je postregel s pestro zasedbo

17. septembra 2020

Pretekli vikend je potekal že 7. Rally Železniki.

Sedaj, ko so utihnili motorji dirkalnih avtomobilov, se prepustimo krajšim utrinkom razburljivega vikenda.

7. Rally Železniki je postregel s pestro zasedbo

Navadno ta rally poteka konec julija – tokrat je bil izveden z zamikom, zaradi že znanih razlogov. Po uradni odpovedi obeh relijev za DP, v Ajdovščini in Novi Gorici, je ekipa zanesenjakov uspela pripraviti odličen rally, v relativno kratkem času. Dirka je imela start in cilj na Soriški planini nad Podbrdom, dirkači pa so se na progi, ki je vsebovala številne ovinke, približali tudi smučišču Cerkno.

Mala ekipa je naredila vse, da se je pretekli petek in soboto lahko dirkalo. Zahvaljujoč kar 74 prijavljenim posadkam je bilo dogajanje zelo pestro. Od tega je tekmovalo kar 7 posadk v Ford Fiestah, oziroma njenih tekmovalnih različicah. Med njimi tudi Mitja Klemečič s svojo Ford Fiesto Proto, ki se je na koncu uvrstil na 19. mesto. Ob tej priložnosti, se Mitja Klemenčič najlepše zahvaljuje navijačem in gledalcem na HP2, ki so pomagali in zrinili avto nazaj na cesto, da je posadka lahko nadaljevala s tekmo. Tako kot lansko leto sta z relijem najhitreje opravila državna prvaka Rok Turk in Blanka Kacin (Hyundai i20 R5).

 

7. Rally Železniki je postregel s pestro zasedbo
Ford Fiesta proto – Mitja Klemenčič, s sovoznikom Damjanom Jeramom na odličnem 20. mestu.

Skratka, zmagovali so znani, v generalni uvrstitvi, po razredih in klasah. Več o rezultatih in podrobnem dogajanju si preberite na: http://rally.omikronplus.si/

7. Rally Železniki je postregel s pestro zasedbo

Foto: Uroš Modlic