Ford Mustang Shelby GT500 – Strast

20. septembra 2020

Se vam zdi, da je Ford Mustang Shelby GT500 le še eden od superšportnikov z veliko moči, ki pa ne zmore ostrih ovinkov? Razmislite še enkrat …

Vir: Evo-magazin.si, Avtor: Jethro Bovingdon

Lahko je biti ciničen, ko vam predstavijo Shelby GT500. Avtomobil, ki so ga razvili predvsem za dirkaški asfalt in tehta približno 1900 kilogramov, je poln adrenalina, ki mu ga zagotavlja prisilno polnjeni V8-motor z ogromno močjo.

Superšportnik, ki vzbuja strahospoštovanje

To je izkušnja s prav vulgarnim presežkom inženiringa, ki odpravlja svoje težave namesto inteligentno in elegantno zasnovanega avtomobila. To je avtomobil s 770 konjskimi močmi (567 kW) pri 7300 vrtljajih in vzbuja strahospoštovanje, odločno sprošča svojo moč in z izjemno natančnostjo spreminja smer. In sprašujem se, kje je Ford dobil ta neverjetni sedemstopenjski menjalnik z dvojno sklopko, ki deluje odločno in hitro. Ko menjalnik vrti motor proti koncu tretje prestave, se zasliši čudno hrupen ‘pwhoooooaaaaarrrrohhhhmmmyyyygooooood’, pri čemer se zadnja kolesa kar naenkrat vrtijo hitreje od sprednjih, kar obeta najslajši del napadalnosti.

Tudi razpredelnica s podatki vas bo hotela prepričati, da je ta Mustang pošast. In je res. Ampak to je pošast, ki pozorno posluša, kaj hočeš, in nato predstavi svojo vizijo, pospremljeno z ognjem in hrupom, ki je tako oster in silovit, da bi lahko posekal ves bližnji gozd.

Nepozabno izkušnjo si v celoti preberite na: Rezultat strasti