Team Fordzilla razkriva vrhunski dirkalnik

28. avgusta 2020

Ford je s svojo e-športno ekipo Team Fordzilla na dogodku gamescom predstavil svetovno novost: vrhunski virtualni dirkalnik, rezultat sodelovanja Fordovih oblikovalcev in igričarske skupnosti.

Koncept Team Fordzilla P1 so razvili pod kodnim imenom Project P1, v različnih fazah pa so ga soustvarjali navdušenci nad igrami z glasovi na Twitterju. Igričarji so odločali o različnih elementih, vključno s položajem sedeža, slogom kokpita in pogonskim sklopom, nato pa so Fordovi oblikovalci dodelali interpretacije zasnove.

Project P1

Dve zasnovi sta se uvrstili v finalno glasovanje. Zmagal je avto Fordovega oblikovalca zunanjosti Artura Ariña – osvojil je 83,8 odstotka glasov. V celotnem postopku glasovanja je svoje favorite podprlo skoraj 250.000 navdušenih občudovalcev.

Team Fordzilla razkriva vrhunski dirkalnik

Ariñova zasnova po navdihu Forda GT uporablja edinstvene prijeme, kot je tehnologija spreminjanja oblike (morphing) karoserije, da na hitrih ravninah Le Mansa zagotavlja stabilnost dirkalnika z dolgim ‘repom’, krajša karoserija pa je primernejša za proge z ostrimi ovinki, kot v Monaku. Navdušencem, ki se sprašujejo, kdaj bodo lahko vozilo preizkusili v igri, je Ford namignil, da potekajo razprave z enim največjih razvijalcev iger, ki bi dirkalnik lahko leta 2021 uvedel v svojo priljubljeno dirkaško igro.

Team Fordzilla razkriva vrhunski dirkalnik

“Project P1 me je ponesel na sam začetek. Oblikovalec avtomobilov sem postal predvsem zato, ker sem želel oblikovati nekaj, česar doslej še nihče ni videl, in na ta način premikati meje. To vozilo bo vizualno res osupljivo in čeprav bo moral biti igralec ves čas na skrajni meji svoje osredotočenosti in refleksov, bo obenem zelo užival v vožnji.”   Arturo Ariño, oblikovalec koncepta Team Fordzilla P1, Ford Evropa

Team Fordzilla razkriva vrhunski dirkalnik

Ford je obenem napovedal, da bo še pred koncem leta izdelal model koncepta Team Fordzilla P1 v naravni velikosti. S tovrstnim ustvarjanjem so že začeli v Fordovih oblikovalskih studiih v Kölnu. To je del neprekinjenega raziskovanja vzporednic med dejanskim in navideznim svetom, spoznanja iz oblikovanja v digitalnem svetu pa uporabljajo tudi pri konceptih za dejansko proizvodnjo.

Prvenstvo Fordzilla Cup

Finale uvodnega prvenstva Fordzilla Cup bo na letošnjem gamescomu. Kvalifikacije so potekale ves teden in bodo vrhunec dosegle ta konec tedna z razglasitvijo prvega zmagovalca doslej. Dogajanju lahko sledite na Twitchu, kjer boste odkrili, kdo bo osvojil profesionalno pogodbo z ekipo Team Fordzilla in dobil priložnost za tekmovanje na največjih odrih igričarskega sveta.

Spoznajte ekipo Team Fordzilla

Ford je leta 2019 ustanovil ekipo Team Fordzilla – svoje prvo e-športno moštvo – z individualnimi ekipami v Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in Veliki Britaniji, v njih pa so skrbno izbrani dirkači. Vsaka ekipa tekmuje na državnih prvenstvih z izbranimi kapetani ekip, najboljši vozniki pa predstavljajo Team Fordzilla na evropski ravni. Pod zastavo Team Fordzilla trenutno tekmuje več kot 40 dirkačev.

V sezoni 2019–2020 je ekipa Team Fordzilla z evropskim moštvom vstopila v serijo Le Mans Esports, pred kratkim pa so objavili, da bodo ena od osmih ekip, povabljenih na tekmovanje v novi ligi V 10-R, ki jo gostita Gfinity in Abu Dhabi Motorsports Management. Za nadaljnje informacije jim sledite na Twitterju (@TeamFordzilla), Instagramu (@teamfordzilla) in Twitchu (Twitch.tv/TeamFordzilla).

Zagon strani www.teamfordzilla.com med gamescomom bo omogočil stalno bivališče Fordovi uradni e-športni ekipi. Navdušenci bodo lahko spremljali prenose dirk ‘v živo’ na Twitchu, prav tako bodo lahko prenesli grafične elemente vozila za uporabo v igrah in si zagotovili zadnje novice.