Ford uvaja blago hibridno tehnologijo na Fiesti Van

20. junija 2020

Uporabniki kompaktnih dostavnikov imajo s Ford Fiesto Van EcoBoost Hybrid z 48-voltnim elektrificiranim pogonskim sklopom na voljo varčno in odzivno alternativo dizelskemu pogonu.

Ford z modelom EcoBoost Hibrid paleti različic Fieste Van dodaja novo elektrificirano različico. Ta bo uporabnikom kompaktnih dostavnikov zagotavlja dostop do inteligente blage hibridne tehnologije.

Novo Fiesto Van s Fordovim naprednim 48-voltnim pogonskim sklopom EcoBoost Hibrid bo možno naročiti v prihodnjih mesecih. Prva vozila pričakujemo v začetku 20121. Zasnovana je za zagotavljanje odzivne zmogljivosti bencinskega motorja in zmanjšanje stroškov lastnikov in upraviteljev voznih parkov z mestnimi dostavniki.


Fordov 1,0-litrski pogonski sklop EcoBoost Hibrid s 125 KM predstavlja privlačno alternativo uporabnikom, ki si želijo voznih lastnosti bencinskega motorja ob izboljšani učinkovitosti porabe goriva z uporabo do 24 Nm električnega navora in večji zmogljivosti, ki jo omogoča do 50 Nm električnega navora v nizkem območju vrtljajev. Fiesta Van EcoBoost Hibrid obenem omogoča neoviran dostop do območij, za katera veljajo omejitve ali celo prepovedi za vozila z dizelskim motorjem. Blagi hibridni sistem ne vpliva na prostor za tovor, ki tako z 1,0 m3 ostaja neokrnjen v vseh dimenzijah, nosilnost pa znaša 531 kg.

“Nova Fiesta Van EcoBoost Hibrid je Fordov najnovejši korak pri ponudbi dragocenih elektrificiranih možnosti v celotni paleti dostavnih vozil. Napredna in preverjena blaga hibridna tehnologija lastnikom kompaktnih vozil zagotavlja odzivnost pri vožnji in stroškovno učinkovitost pri uporabi,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za gospodarska vozila pri Fordu Evropa.

Ford uvaja blago hibridno tehnologijo na Fiesti Van
Fiesta Van EcoBoost Hibrid se pridružuje Fordovi obsežni paleti elektrificiranih gospodarskih vozil z blagim hibridnim.

Poleg tega Fiesto Van odlikujejo napredna povezljivost in tehnologije za pomoč vozniku. Vedno pravočasno pripelje do cilja in se izogne dragim praskam pri uporabi v neusmiljenem mestnem okolju.

Tehnologije za večjo produktivnost

Notranjost Fieste Van EcoBoost Hybrid je odlično prilagojena sodobni poslovni uporabi. Vozniki, ki za načrtovanje poti, sledenje pošiljkam in posodabljanje informacij uporabljajo mobilne naprave, bodo s pridom uporabili združljivost z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto™. Ta je brezplačno vključena v serijski sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3.

SYNC 3 dopolnjuje 8-palčni sredinski zaslon na dotik. Omogoča upravljanje s kretnjami, kot sta povečevanje z ‘raztegom’ in pomikanje po prikazih s potegom. Odlikuje ga tudi nov vmesnik z večjimi gumbi za še bolj intuitivno in preprosto uporabo.

Tehnologije, med katerimi so: pomoč pri preprečevanju trka z aktivnim zaviranjem, opozarjanje na prečni promet z aktivnim zaviranjem in Fordov sistem za ohranjanje voznega pasu, lahko pomagajo vozniku Fieste Van, da se izogne trčenju z drugimi vozili, pešci in kolesarji ali vsaj zmanjša posledice neizogibnega trčenja. Aktivni tempomat s prepoznavanjem prometnih znakov z omejitvijo hitrosti lahko vozniku prihrani stroške zaradi prevelike hitrosti. Tehnologija lahko prilagodi hitrost vozila v skladu z veljavno omejitvijo, saj sistem prepozna znake ob cesti in nad njo.


Izpopolnjena paleta različic Fieste Van vključno z novim modelom EcoBoost Hibrid uvaja tudi izboljšave zunanjosti. sem spadajo novi reflektorski žarometi LED, ki so del serijske opreme različice Trend, in nadgrajeni projektorski žarometi LED za različico Sport. Obe različici odlikujejo tudi nova platišča: Trend ima 16-palčna jeklena platišča, Sport pa 17-palčna platišča s sedmimi kraki iz lahke zlitine.

Fiesta Van EcoBoost Hibrid se pridružuje Fordovi obsežni paleti elektrificiranih gospodarskih vozil z blagim hibridnim in priključnim hibridnim pogonom. V lanskem letu je Ford z modeli Transit, Transit Custom in Tourneo Custom EcoBlue Hibrid z 48-voltnim blagim hibridnim pogonom dopolnil ponudbo, v kateri sta tudi Transit Custom in Tourneo Custom Plug-In Hibrid s priključnim hibridnim pogonom.