Mustang je najbolje prodajan športen avto na svetu

21. aprila 2020

Ste vedeli, da je Mustang že peto leto zapored najbolj prodajan športen avto na svetu?

Na svoj 56. rojstni dan je Ford Mustang osvojil dve pomembni tituli: že petič zapored je postal Najbolje prodajan športen avto na svetu in naslov Najbolje prodajan avtomobil v Ameriki v zadnjih petdesetih letih.

Mustang je najbolje prodajan športen avto na svetu
Novi Mustang Mach-E.

 

 “Ponosni smo na pestro izbiro športnih različic Mustangov, ki se še dopolnjujejo z novimi izpeljankami,” je dejal Jim Farley, glavni operativni direktor Ford Motor Company. “Od Švedske do Šanghaja vedno več ljubiteljev vožnje uživa v novih Mustangih občutek svobode na panoramskih, odprtih cestah. V čast nam je, da že 56 let služimo lastnikom, navdušencem in oboževalcem, z veseljem bomo to poslanstvo opravljali še naprej. ”

Mustang je najbolje prodajan športen avto na svetu
2007 Ford Shelby GT500

Pomembni mejniki

Po najnovejših podatkih o registraciji novih vozil HIS Markit je bilo prodanih 102,090 modelov Mustang, tako je Mustang postal najbolje prodajan športen avtomobil na svetu v letu 2019. V tem obdobju se je prodaja Mustanga v Nemčiji povečala za 33 odstotkov, na Poljskem pa se je prodaja povečala za skoraj 50 odstotkov, v Franciji so prodajo skoraj podvojili.

Ford je v letu 2019 v Evropi prodal 9.900 Mustangov, kar je tri odstotno povečanje glede na predhodno leto.

Mustang je najbolje prodajan športen avto na svetu
Ford Mustang BULLITT

Dovršena ponudba

 Mustang je v Evropi kupcem na voljo kot fastback ali kabriolet, z izbiro med 449 KM 5.0 l V8 motorjem in 10 stopenjskim samodejnim menjalnikom ali z 6 st. ročnim menjalnikom ter z 291 KM ter 2.3 EcoBoost motorjem z 6 st. ročnim menjalnikom.

Posebna izpeljanka Mustang BULLITT z 460 KM 5.0 l V8 motorjem je na voljo kot fastback v Shadow Black ali v klasični Dark Highland Greeen barvi z unikatni detajli v notranjosti in zunanjosti vozila.