Top Gear je Ford Focusu ST podelil krono

08. januarja 2020

Ford Focus ST je leto 2019 zaključil na najvišji stopnički in kot ‘Športna kombilimuzina leta’ postal zmagovalec izbora spletne strani TopGear.com.

Prestižni naziv je nasledil po svoji sestri iz oddelka Ford Performance, lanski zmagovalki Fiesti ST. Nagrado je prevzel Stefan Muenzinger, evropski šef oddelka Ford Performance.

Pri Top Gearu so med zaslugami za naziv ‘Športna kombilimuzina leta’ navedli “močan in zvočno ubran” 2,3-litrski štirivaljni motor EcoBoost.  Pohvalili so tudi odlične zavore in oprijem, za katerega imata zasluge “sijajno integriran diferencial in odlično izbrano prilagodljivo blaženje”.

Ford Focus ST je brez napake

Ford Focus ST zasedel prvo mesto

Focus ST nima nobene napake. Nobene šibke točke. Nobene razpoke v oklepu,” so zapisali na strani Top Gear.com.

“To je avto, ki vam stoji ob strani v vsaki situaciji in vas z izrazitim občutkom ‘vse je pod nadzorom’ navda s popolno samozavestjo.”

Od začetka prodaje v lanskem letu je za volan Focusa ST sedlo v Veliki Britaniji že več kot 1700 kupcev. Kot karavan z največjo hitrostjo 250 km/h je primeren tudi za policijski avto, saj navdušuje z izjemno prostornostjo, zmogljivostjo in odličnim vodenjem.

Mustang Shelby GT500

je osvojil naziv ‘Izjemno zmogljivi športni avto leta’ po izboru Top Gear.com, opisali so ga z besedami: “Drzen in izzivalen, pravi napad na čute, oblika, ki v hipu prevzame vašo pozornost, brez trohice obžalovanja”.

Mustang Shelby

 

 

Povzeto po objavi: https://thenewswheel.com/ford-focus-st-shelby-gt500-top-gear-awards-2019/