Menjava zimskih pnevmatik do 15. novembra

05. novembra 2019

Zakonsko predpisana zimska oprema je obvezna od 15. novembra do 15.marca ali v primeru zimskih razmer.

Ne pozabite, da pnevmatike opravljajo nadvse pomembno delo, ko zagotavljajo čim boljši oprijem s cestiščem. Dejansko so edini stik našega vozila s cesto, zato je varnost v vožnji odvisna predvsem od njihove kvalitete.

Ford menjava pnevmatik

Naj vas spomnimo, da je menjava pnevmatik zakonsko predpisana in je zimska oprema obvezna od 15. novembra do 15.marca ali v primeru zimskih razmer. Vabimo vas, da si svoj termin menjave pnevmatik rezervirate pri pooblaščenem Fordovem servisu.

Ustrezna globina na zimskem profilu

Zakon predpisuje, da znaša minimalna globina profila za zimsko pnevmatiko 3 mm.

Strokovnjaki priporočajo

Ford

Letne pnevmatike zaradi svoje sestave niso primerne za vožnjo po snegu, ledu in v mrzlih pogojih. O opravljenih testiranjih ustreznih pnevmatik si lahko preberete več >>> https://www.amzs.si/motorevija/pnevmatike/testi/2019-10-03-amzs-test-31-zimskih-pnevmatik-v-dveh-dimenzijah

Prednosti zimskih pnevmatik:

  • Da omogočajo natančno krmiljenje in suvereno vodljivost na zasneženih cestah.
  • Zagotavljajo odličen oprijem na snegu in imajo krajšo zavorno pot.
  • Imajo izjemne zmogljivosti na mokrem.
  • So izdelane iz kombinacije gumene zmesi z večjim deležem silike in v kombinaciji smole, ki ohranja prožnost gumene zmesi tudi pri nizkih temperaturah.

Navajeni smo, da so naše zime večinoma mrzle in mokre, količine snega pa nepredvidljive. Pozimi se tako številne prometne nesreče zgodijo zaradi spolzkih in poledenelih cest, zato je varnost v tem letnem času v cestnem prometu še pomembnejša. Pri tem si, s pravilno izbiro kakovostnih pnevmatik, veliko pomagate že sami. Zato naj bo vožnja ob prvih snežinkah s kakovostnimi pnevmatikami sproščena in varna, vam želimo Fordovi strokovnjaki.