Predstavitev: Novi Ford Galaxy V-Line in izpopolnjeni S-MAX sta še bolj elegantna in udobna

08. oktobra 2019

Ford je modela S-MAX in Galaxy dodatno izpopolnil s še bolj prepoznavnim oblikovanjem zunanjosti in novimi platišči iz zlitine; predstavili so tudi novo razkošno in odlično opremljeno različico Galaxy V-Line.

Ford je objavil, da bosta elegantni športni enoprostorec S‑MAX in prostorni Galaxy dopolnjena s pestro paleto izboljšav, med katere sodijo še bolj prepoznavno oblikovanje, večje udobje in višja raven povezav za voznika in sopotnike.

Različice Trend, Titanium in ST-Line modelov S-MAX in Galaxy bodo z unikatnim oblikovanjem sprednjega dela laže prepoznavne, to pa bo zagotovo veljalo tudi za različici S-MAX Vignale in Galaxy V-Line – zadnji bo prvič na voljo s tako razkošno in posebno opremo.

S-MAX in Galaxy Trend in Titanium bosta na voljo z novim voznikovim in sovoznikovim sedežem, ki ju bo za maksimalno oporo možno nastavljati v 18 smereh, kar bo prispevalo k še udobnejšim vožnjam; sedeži imajo certifikat vodilne nemške zdravstvene organizacije za varovanje hrbtenice Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR – kampanja za zdrav hrbet).

Ford Galaxy

“Naš novi Galaxy V-Line zagotavlja novo raven potovanja v prvem razredu, povezave, ki jih prinaša naša nova tehnologija z modemom FordPass Connect, pa pomagajo, da je življenje preprostejše in manj stresno za uporabnike S‑MAX-a in Galaxyja tako med vožnjo kot med delom ali sprostitvijo,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za področje trženja, prodaje in storitev pri Fordu Evropa.

Fordova modela S-MAX in Galaxy zagotavljata še manjšo porabo ob večji zmogljivosti in prefinjenosti, saj ju lahko poganja Fordov dovršeni 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue z močjo do 240 KM, na voljo je napredni 8-stopenjski samodejni menjalnik, med številnimi asistenčnimi tehnologijami pa je tudi aktivni tempomat s funkcijo Stop & Go.

Ford Galaxy

Ekskluzivno oblikovanje

Različica V-Line uvaja novo raven dovršenosti z bogato serijsko opremo prefinjenega in prilagodljivega Galaxyja, zasnovanega za prevoz do sedmih oseb v razkošju prvega razreda. Nekaj poudarkov:

  • z usnjem Salerno oblazinjena armaturna plošča in sredinska konzola, šivi v barvi Metal Grey;
  • okrasni elementi notranjosti iz aluminija in stopalke s prevleko iz aluminija;
  • ogrevanje volana;
  • voznikov in sovoznikov sedež z ogrevanjem in hlajenjem, nastavljanjem v 10 smereh, odlično oporo z 11 mehovi in masažno funkcijo – kot pri modelu S-MAX Vignale.

S-MAX in Galaxy sta ohranila značilno aerodinamičen sprednji profil, le da mu sprememba zgornjega dela skupaj z unikatnimi kombinacijami maske in spodnjega sprednjega dela zagotavljajo še bolj prepoznaven slog. Med značilnimi poudarki so:

  • sijajno kromirana obroba zgornje maske in meglenk pri modelih Galaxy in S-MAX s stopnjo opreme Trend in Titanium;
  • edinstvena zgornja maska s satovjem in črno obrobo ter črna obroba meglenk po navdihu športnega oddelka Ford Performance pri različicah S-MAX ST‑Line;
  • edinstvena zgornja maska, ki jo krasi značilni ‘leteči V’ z mat kromirano obrobo, in mat kromirani obrobi meglenk pri prestižnih različicah S-MAX Vignale in Galaxy V-Line.

Več udobja na potovanjih

Vsi, ki jih med vožnjo pogosto boli hrbet, bodo veseli novih, v 18 smereh nastavljivih sedežev za voznika in sovoznika, s katerimi sta lahko opremljena S-MAX in Galaxy s stopnjo opreme Trend in Titanium: ti sedeži pomagajo razbremeniti hrbtenico, zato so prejeli priznanje neodvisne organizacije strokovnjakov z različnih medicinskih področij AGR.

Ford S-MAX

Za pridobitev certifikata AGR se mora sedež prilagajati sedežnemu položaju uporabnika in ne obratno. Nastavitve višine, dolžine in naklona dopolnjujejo oporo hrbta, vratu in stegen. Stikalo ob strani sedeža omogoča električno prilagoditev ledvene opore v štirih smereh.

Ford Galaxy

S-MAX, ki je na voljo s petimi ali sedmimi sedeži, in Galaxy, serijsko opremljen s sedmimi sedeži, navdušujeta z optimalnim udobjem, prilagodljivostjo in vsestranskostjo, saj lahko uporabniki izberejo do 32 kombinacij sedežev in prostora za prtljago, na voljo pa so tudi inovativni sedeži s preprostim preklopom (Easy Fold) v drugi in tretji vrsti. Sistem omogoča plosko zlaganje vsakega zadnjega sedeža s pritiskom na gumb na nadzorni plošči v prtljažnem prostoru. Za sedeža v tretji vrsti Galaxyja je na voljo tudi funkcija za električno dviganje.

FordPass Connect za še boljše povezave

Tehnologija FordPass Connect prek mobilne aplikacije FordPass prinaša vrsto priročnih možnosti, vključno z iskalnikom vozila, preverjanjem stanja vozila – količina goriva, stanje alarma, življenjska doba motornega olja in še marsikaj – ter odklepanjem in zaklepanjem vozila na daljavo.

Lahkotna zmogljivost in priročnost

Za pogon S-MAX-a in Galaxyja je na voljo 2,0-litrski dizelski motor EcoBlue z močjo 150, 190 in kot Bi-turbo celo 240 KM. Moč, navor in zmogljivost motorja z večjo delovno prostornino združuje z varčnostjo in nizkimi izpusti CO2 veliko manjših motorjev.

Ford S-MAX

Za še bolj optimalno učinkovitost porabe goriva in odzivno zmogljivost ob uglajenem in hitrem prestavljanju je za doplačilo na voljo osemstopenjski samodejni menjalnik, ki ga voznik upravlja z elegantnim in ergonomskim vrtljivim stikalom. S-MAX in Galaxy sta na voljo tudi z ročnim šeststopenjskim menjalnikom.

Med naprednimi tehnologijami za izjemno udobje in priročnost pri vožnji z modeloma S-MAX in Galaxy je na voljo tudi prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go. V povezavi z osemstopenjskim menjalnikom sistem vozniku pomaga vzdrževati varno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj, in lahko v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem celo povsem ustavi vozilo ter nato samodejno spelje, če je čas ustavitve krajši od treh sekund.

Del ponudbe je tudi Fordov sistem za komunikacije in razvedrilo SYNC 3, ki vozniku S-MAX-a ali Galaxyja omogoča upravljanje funkcij zvočnega sistema, navigacije in povezanih pametnih telefonov z ukazi iz pogovornega jezika. Združljivost z vmesnikoma Apple CarPlay in Android Auto™ je vključena brezplačno, del sistema pa je tudi 8-palčni barvni zaslon na dotik, ki podpira kretnje, kot sta ‘ščipanje’ in ‘poteg’.

Fordovi trgovci že sprejemajo naročila za izboljšana modela Ford S-MAX in Galaxy.

Spoznaj Ford S-MAX podrobneje >>

Spoznaj Ford Galaxy podrobneje >>