Ford Mustang z zaporedno št. 1 – nenavadna zgodba pilota

25. septembra 2019

nenavadna zgodba prvega prodanega Forda Mustanga, ene največjih avtomobilskih ikon vseh časov. Nekdanji pilot je leta 1964 kupil Mustanga s številko 1, ki mu ga trgovec ne bi smel prodati.

Ford je svoj revolucionarni model Ford Mustang uradno predstavil 17. aprila leta 1964. Avtomobilski trgovci v ZDA so pred-serijske Mustange prejeli že nekaj tednov prej. Ti so bili namenjeni prodajnim aktivnostim v prodajnih salonih, in ne dejanski prodaji. Toda eden med njimi in to celo Mustang z zaporedno številko 1, je kljub temu prišel v roke pilota Stanleyja Tuckerja iz Nove Fundlandije.

Ford Mustang
Ford Mustang s serijsko številko 1.

Videl ga je ob cesti in ga takoj kupil

“To je bila najlažja prodaja avtomobila v mojem življenju,” se je za CNN spominjal trgovec Harry Phillips. Mustang je bil parkiran ob cesti, pilot Tucker se je pripeljal mimo in se ustavil. Avtomobil mu je bil takoj zelo všeč in želel ga je imeti. Zanj je takrat plačal 4.300 kanadskih dolarjev.

Avtomobil je zadnjih 35 let v muzeju. Celotno zgodbo si preberite na portalu Siol Avtomoto: https://siol.net/avtomoto/novice/osupljiva-zgodba-pilota-ki-je-kupil-prvega-mustanga-507923