Originalni Mustang Bullitt bo na voljo za nakup na dražbi

27. avgusta 2019

Legendarni Mustang Bullitt, letnik 68, v barvi Dark Highland Green, gre na dražbo.

Po avtomobilskem salonu v Detroitu, kjer je Ford skupaj s člani družine MQueen predstavil posebno različico Mustanga Bullitta, je sedaj odjeknila novica, da gre originalni Mustang Bullit Steva McQueena na dražbo.

Nemogoče je napovedati, koliko bodo zanj zahtevali dražitelji, toda po ugibanju BBC-jevega Top Gear-a zagotovo govorimo o šestmestni številki. Po tem, ko so ga Steve McQueen in kaskaderski vozniki preganjali po ulicah San Francisca v verjetno enem najbolj znanih avtomobilskih preganjanj vseh časov, je bil Mustang Bullitt, eden od dveh uporabljenih, prodan uslužbencu Warner Brosa, Robertu Rossu.

Ross ga je obdržal do leta 1970, ko ga je prodal policijskemu detektivu iz New Jerseyja, Franku Marrancu, za samo 6000 dolarjev. Detektiv je avto obdržal štiri leta, preden ga je, po enaki ceni kot ga je dobil, prodal Robertu in Robbiju Kiernanu.

Mustang Bullit je nato z večinoma nedotaknjenimi modifikacjami s snemanja ostal v družini Kiernan naslednjih 40 let, dokler ga ni sin Sean, po rahli obnovi, ponovno predstavil svetu.

Avto je želel kupiti tudi sam McQueen, o čemer si lahko več prebereš tukaj >>

Originalni Mustang Bullitt bo za dražbo na voljo januarja 2020 med dražbo dražitelja Mecum v Kissimmee-ju na Floridi.

Prirejeno po: TopGear