Novi Ford Mustang BULLITT za Evropo

05. marca 2018

Novi Ford Mustang BULLITT za Evropo v počastitev legendi filmskega platna z več moči in edinstvenim oblikovanjem po navdihu filmov

Ford Mustang BULLITT, nova posebna različica v počastitev 50-letnice legendarnega filma, se je danes na avtomobilskem salonu v Ženevi prvič predstavil Evropi. Po globalni javni predstavitvi na severnoameriškem Mednarodnem avtomobilskem salonu v Detroitu v začetku tega leta bodo junija začeli proizvajati novega Mustanga BULLITT a za evropske kupce.

To je eno najbolj epskih avtomobilskih preganjanj v zgodovini filma. V skoraj 10 minut dolgi legendarni sekvenci filma ‘BULLITT ’ (Warner Bros.) Steve McQueen za volanom 1968 Mustanga GT fastback po ulicah San Francisca zasleduje plačana morilca.

Mustanga BULLITTa poganja Fordov 5,0-litrski motor V8, dopolnjen s sistemom odprtega dovajanja zraka in sesalnega kolektorja, 87-milimetrskimi ohišji dušilne lopute in umeritvijo krmilnega modula pogonskega sklopa iz modela Shelby Mustang GT350, kar zagotavlja predvideni razvoj moči 464 KM in 526 Nm navora.

Mustang BULLITT je na voljo v barvi Shadow Black in v klasični Dark Highland Green, opazna pa so tudi 19-palčna platišča v slogu Torq Thrust, rdeče zavorne čeljusti Brembo™ in pokrov odprtine za dolivanje goriva kot pri originalnem BULLITT u.

V notranjosti bo pred voznikom Fordova 12-palčna povsem digitalna LCD instrumentna plošča, v katero se bo zazrl iz Recarovega športnega sedeža. Šivi oblazinjenja sedežev, sredinske konzole in armaturne plošče bodo usklajeni z barvo zunanjosti, vsak Mustang BULLITT pa bo imel namesto tradicionalnega Mustangovega emblema z iskrim konjičem na armaturni plošči pred sovoznikom ploščico z individualno številko vozila.

Novi Ford Mustang BULLITT za Evropo

Novi Ford Mustang BULLITT bo serijsko opremljen s Fordovo novo tehnologijo za uskladitev s številom vrtljajev, ki zagotavlja bolj uglajeno prestavljanje v nižjo prestavo s kratkotrajnim hitrim odpiranjem dušilne lopute (Američani mu pravijo ‘blip’, pri nas bi mu rekli ‘med-plin’) zmogljivega 5,0-litrskega motorja V8, prav tako bo razvajal z vrhunskim zvočnim sistemom B&O PLAY, ki prek 12 odličnih zvočnikov predvaja glasbo s skupno močjo 1000 wattov.

“Nič ni uspelo zajeti duha in vznemirljivosti Mustanga tako popolno, kot prav noro avtomobilsko preganjanje v filmu ‘BULLITT’,” je povedal Steven Armstrong, podpredsednik skupine in predsednik za Evropo, Bližnji vzhod in Afriko v družbi Ford Motor Company. “Novi Mustang BULLITT bo ob začetku prodaje v drugi polovici leta vsemu temu dodal še več moči, vznemirljive nove funkcije, kot je uskladitev s številom vrtljajev, zvočni sistem B&O PLAY in – v slogu Steva McQueena – zadržanost s ‘kul’ pečatom.”

Novi Ford Mustang BULLITT za Evropo

Ford je novega Mustanga BULLITTa v Evropi predstavil s pomočjo tretje generacije članov družine McQueen, saj sta se mu pridružila Chase in Madison, vnuk in vnukinja Steva McQueena. Z očetom, Chadom McQueenom, sta nastopila v sceni z avtomobilskim preganjanjem, tokrat v švicarskih Alpah blizu Ženeve kot homage legendarnemu filmskemu lovu v izvirnem ‘BULLITTu’, ki ga ljubitelji filma zlepa ne bodo pozabili.

“Doma nas na vsakem koraku obdajajo predmeti, ki spominjajo na dedkovo vlogo v ‘BULLITTu’ in film smo si ogledali že neštetokrat, zato je res posebna izkušnja biti del predstavitve tretje generacije Mustanga BULLITTa v Evropi,” je povedal Chase McQueen.

“Oče Chad naju je v Fordu učil voziti po kalifornijskih obalnih cestah, zato sva se zelo veselila sodelovanja z njim in tem novim avtom. Mislila sem, da se mi bo zmešalo od sreče, ko sta Ford in ustanova Steva McQueena pred nedavnim podarila prvega novega Mustanga BULLITTa s številko VIN 001 za dražbo, ki je prinesla 300.000 dolarjev v dobrodelne namene,” je povedala Madison McQueen.

Posebna različica Mustanga BULLITTa

Novi Ford Mustang BULLITT je poklon legendarnemu Mustangu GT fastback, v katerem je leta 1968 nastopil Steve McQueen v istoimenskem filmu.

Mustang BULLITT tretje generacije stopa po stopinjah prejšnjih posebnih različic modela BULLITT iz let 2001 in 2008, ki sta bili prav tako na voljo z zmogljivimi motorji, platišči v slogu Torq Thrust, edinstvenimi oblikovnimi potezami in omejenim izborom barv zunanjosti, med katerimi je bila tudi Dark Highland Green.

Novi Ford Mustang BULLITT za Evropo

Novi Mustang BULLITT bo opremljen s šeststopenjskim ročnim menjalnikom z novo Fordovo tehnologijo, ki pri prestavljanju v nižjo prestavo s pomočjo sistema za elektronsko krmiljenje motorja za hip hitro odpre dušilno loputo – hitrost vrtenja motorja uskladi s hitrostjo izbrane prestave za uglajeno in brezhibno prestavljanje.

S 1000 watti moči bo serijski vrhunski zvočni sistem B&O PLAY z 12 odličnimi zvočniki poskrbel za bogato zvočno izkušnjo za potnike na vseh sedežih. Sistem vključuje tudi basovski zvočnik z dvojnim navitjem za globoke, prodorne base in trisistemske zvočnike v sprednjih vratih za enakomerno porazdelitev zvoka po vsej kabini.

Naslednji del serijske opreme v notranjosti je 12-palčna povsem digitalna LCD instrumentna plošča z identičnimi funkcijami kot pri povsem novem Mustangu, a s posebnim pozdravnim zaslonom, ki v BULLITTu voznika sprejme obarvan v zeleno in namesto ponija pokaže sliko avta. Na notranjost originalnega modela spominja tudi glava prestavne ročice z belo biljardno kroglo.

Namesto serijskega oblazinjenja sedežev z zelenimi šivi in pomnilnikom nastavitve lahko kupci Mustanga BULLITTa izberejo v črno usnje odete športne sedeže Recaro®.

Med drugimi značilnostmi v počastitev avta, ki ga je vozil McQueen, so prefinjeni kromirani poudarki ob maski in sprednjih oknih ter unikatna črna sprednja maska. Na zunanji in notranji strani avta je kar se da malo oznak; z zunanje strani je viden samo logotip BULLITT na pokrovu odprtine za dolivanje goriva v sredini zadnjega dela.

Novi Ford Mustang BULLITT za Evropo

“Ta novi BULLITT je moj najljubši Mustang – brez vseh črt, spojlerjev in oznak,” je povedal Darrell Behmer, glavni Mustangov oblikovalec. “Ni mu treba opozarjati na nič – je samo preprosto kul.”

Med tehnologijami za pomoč vozniku je nadzor mrtvih kotov z opozarjanjem na prečni promet za vozilom, ki na slabo preglednih mestih voznika opozori na zaznana vozila.

Na voljo je tudi Fordov dovršeni sistem nastavljivega vzmetenja MagneRide, ki z električnimi impulzi poveča ali zmanjša rezistenco posebne tekočine v blažilniku, da se sproti odziva na spremenjene razmere na cesti ter tako brez zmanjšanja udobja pri vožnji poskrbi za optimalno vodenje. Športni izpušni sistem z aktivnim ventilom je del serijske opreme in dopolni značilno grgranje motorja V8.

Dobava novih Fordov Mustangov za kupce v Evropi bo sledila v nadaljevanju tega leta.

Fotografije: http://mustangbullitt.fordpresskits.com/

 

# # #

O izdelkih za potrošnike Warner Bros.

Warner Bros. Consumer Products (WBCP) v sklopu podjetja Warner Bros. Entertainment Company filmskim navdušencem po vsem svetu omogoča dostop do osupljive palete izdelkov znamk in franšiz znamenitega studia. WBCP sodeluje z najboljšimi globalnimi licenčnimi partnerji pri proizvodnji nagrajene palete igrač, modnih dodatkov, okraskov za dom in pri medijskih objavah, ki so nastale po navdihu franšiz in podjetij, kot so DC, J.K. Rowling’s Wizarding World, Looney Tunes in Hanna-Barbera. Med globalno uspešno poslovanje na področju razvedrila sodijo tudi revolucionarne izkušnje tematskih parkov, kot sta The Wizarding World of Harry Potter in Warner Bros. World Abu Dhabi (odprt bo v letu 2018). Inovativni globalni licenčni in prodajni programi, maloprodajne pobude, promocijska partnerstva in tematski parki podjetje WBCP uvrščajo med vodilne organizacije s področja prodaje licenčnih izdelkov na svetu.

BULLITT in vsi povezani liki in elementi so avtorsko zaščiteni © &TMWarner Bros. Entertainment Inc. (s18)