Test Fiesta Active – prava avanturistka

05. junija 2019

Fiesta je postala bolj suverena zunaj cest.

BESEDILO in FOTOGRAFIJE: Rok Bačovnik, Motorevija

Pri Fordu imajo v ponudbi kar nekaj cestnih terencev, ki so se jim pred kratkim pridružile še “aktivne” različice običajnih avtov. Med njimi je tudi Fiesta Active, ki je v primerjavi z običajno Fiesto za 18 mm zrasla v višino, centimeter v boke, dobila več robustne plastike okoli kolotekov, pragov ter na prednjem in zadnjem odbijaču, dobila pa je tudi strešna nosilnika.

Fiesta z opremo Active pridobi že prej omenjene karoserijske dodatke, a tudi notranjost priča o aktivnem značaju Fieste: tla so opremljena s predpražniki iz trpežne gume, ki so zelo priročni, če se boste podali po kakšni umazani gozdni poti in boste morali z umazanimi čevlji vstopiti v avto.

Test Fiesta Active – prava avanturistka

Aktivna, pa tudi če s samo prednjim pogonom

Čeprav Fiesta nima štirikolesnega pogona, so jo pri Fordu opremili z možnostjo izbire voznega programa – z dodatnim programom slippery (spolzko), ki prilagodi sistem proti zdrsu, spremenjene ima tudi sprednje blažilnike, ki imajo hidravlična odbojna zadržala za blaženje udarcev, ko zapeljemo na slabe poti, rahlo spremenjena pa je tudi geometrija vzmetenja. Kljub temu, da je Fiesta Active postala rahlo bolj suverena zunaj cest, pa to ni pomehkužilo njene vozne dinamike: še vedno je zabavna med ovinki, še vedno se zelo malo nagiba, dodana robustnost pa pripomore k manj stresni vožnji po manj utrjenih in makadamskih poteh.

Test Fiesta Active – prava avanturistka

Preberite celoten prispevek >>

Preizkusi jo na testni vožnji >>

Vir: Motorevija

Bi rad izvedel več o novi Fiesti Active. Klikni.
Preveri zakaj je Fiesta Active idealen avto za vašo družino.
Ford Fiesta je prejela najvišjo oceno za varnost.