Ford Ranger je kos tudi slovenski nordijski reprezentanci

11. marca 2019

naši nordijski tekmovalke in tekmovalci so na svetovnem prvenstvu v Seefeldu v snežnih razmerah preizkusili Forda Rangerja.

Letošnjo sezono je bil vrhunec za tekmovalce v nordijskih disciplinah svetovno prvenstvo v Seefeldu. Tam so v 14 dneh tekmovalci preizkusili svojo vzdržljivost, pripravljenost in še marsikaj, zraven pa so se tudi zabavali. Za slenje in za veliko snežnih užitkov je poskrbel Ford Ranger, ki je prvi test opravil že pred odhodom na svetovno prvenstvo, saj so vanj natovorili več kot 30 paketov pijače in ostalih okrepčil, ki so varno prispeli na prizorišče.

Vozilo so tekmovalci uporabljali za prevoz po prizorišču, kjer je bil prava atrakcija. Največkrat pa je poskrbel za popestritev popoldneva, ko so se tekmovalci odpravili na snežne vožnje. Petru Prevcu je bilo na vozilu všeč kar nekaj stvari »… visoko sedenje, vključljiv štirikolesni pogon z reduktorjem, robusten videz. Skratka avto, ki bi ga lahko vozil povsod. Od avtocest do strmih kolovozov sredi divjine.« 

Jerneja Damjana so najbolj navdušile njegove vozne lastnosti »Ranger definitivno ni mestni avtomobil, se pa odlično znajde v drugačnih situacijah. Mene so najbolj navdušile njegove vozne lastnosti po neurejenih terenih in brezpotjih, kljub temu pa je tudi odličen potovalni avto za dolge umirjene vožnje po avtocestah.«

Več o Rangerju >

Glede na izjemno lepo vreme in posledično visoke temperature v času svetovnega prvenstva je nordijsko ekipo Ford Ranger velikokrat reševal, da niso obtičali, saj se je sneg hitro talil in spreminjal v blato. Nad avtom sta bili navdušeni tudi Urša Bogataj: »Z Rangerjem smo res prišli povsod, pa naj je bil teren še tako blaten. Super sem se počutila v njem, ima dovolj prostora, da smo vanj spravili vso skakalno opremo,« in Nika Križnar: »Super avto, ki nas je reševal iz blata. Prav tako mi je bil všeč zaradi same oblike, ker je visok in močan«.

Nad terenskimi vozili je navdušen tudi Žiga Jelar, ki mu je bil Ford Ranger prav tako všeč že zaradi oblike: »Sam sem zelo navdušen nad terenskimi vozili. Ford Ranger mi je eden lepših po obliki in zelo udoben v primerjavi z nekaterimi drugimi pick-upi. Avto se je dobri znašel tudi v neprijetnih snežnih in blatnih razmerah«.

Preizkusite #neustavljivega Rangerja >