Povsem novi Ford Focus osvaja nagrade

20. decembra 2018

V prvih šestih mesecih je bilo prodanih že 42.100 Focusov.

Omarica s trofejami povsem novega Forda Focusa se hitro polni.

Povsem na novo zasnovani, najbolj dovršeni in tehnično najbolj izpopolnjeni Focus doslej je od poletja, ko so ga začeli prodajati v Evropi, že osvojil 12 prestižnih nagrad – vključno z dvema nazivoma Avto leta.

Do novembra letos so prodali več kot 42.100 povsem novih Fordov Focusov, med katerimi jih je bilo več kot 40 odstotkov v športni različici Focus ST-Line.

Vsak šesti kupec Focusa je izbral barvo Chrome Blue ali Desert Island Blue, zelo priljubljeni pa sta bili tudi bolj tradicionalni barvi: siva Magnetic in Frozen White. Pričakovanja je preseglo tudi povpraševanje po novem osemstopenjskem samodejnem menjalniku.

Povsem novega Focusa izdelujejo z najsodobnejšimi postopki v Fordovem proizvodnem obratu v Saarlouisu v Nemčiji, na voljo pa je kot petvratna limuzina in karavan. Poleg zelo priljubljene različice ST-Line sta del vsestranske palete še elegantna Focus Trend in Titanium ter prestižni Focus Vignale. Trgovci že sprejemajo naročila tudi za ‘crossover’ po navdihu športnih terencev Focus Active.

Zapelji ga na testni vožnji >

“Mediji, strokovnjaki za avtomobilizem in – kar je najpomembnejše – uporabniki hvalijo našega povsem novega Focusa in to se odraža tako na najrazličnejših nagradah, ki jih osvaja avto, kot tudi pri hitrosti, s katero nova vozila zapuščajo prodajne salone,” je povedal Glen Goold, glavni programski inženir za Focusa pri Fordu Evropa. “Če veljaš za najboljšega v tako tekmovalnem segmentu, je to zagotovo izjemno pohvalno.”

Osvojeni nazivi

Povsem novi Focus navdušuje z vožnjo, ki vzbuja samozavest, in izjemno izkušnjo potnikov v vozilu – za oboje ima zasluge tesnejše sodelovanje z uporabniki kot kadarkoli doslej, to pa so opazili tudi v medijih in organizacijah po vsej Evropi, saj je Focus med drugim osvojil naziv Avto leta 2019 na Hrvaškem in Finskem.

Prednosti za poslovne voznike, ki vključujejo optimalno varčno porabo dovršenih bencinskih motorjev EcoBoost in dizelskih motorjev EcoBlue, možnost brezžičnega polnjenja združljivih pametnih telefonov in povezave z vgrajenim modemom FordPass Connect, so Focusu prinesle zmago v kategoriji Avto leta za poslovneže v Španiji, nagrado v kategoriji ugodnosti na Nagradah za vozne parke Češke republike 2018 in naziv Najboljši avto spodnjega srednjega razreda na podelitvi nagrad BusinessCar Veliki Britaniji.

Med osvojenimi zmagami v kategoriji so tudi Zmagovalec kompaktnega razreda tekmovanja Auto Zeitung Auto Trophy 2018 v Nemčiji in Najboljši družinski avto na podelitvi nagrad Škotski avto leta 2018.

Focus je tudi eden od sedmih modelov v najožjem izboru za evropski Avto leta – nagrado bodo podelili marca 2019.

Uporabnikom povsem novega Focusa so na voljo več prostora v notranjosti, izjemno kakovostni materiali in odlična izdelava, vse to pa dopolnjuje najbolj dovršena paleta Fordovih tehnologij za pomoč vozniku doslej, ki za sproščeno vožnjo pri pogostem ustavljanju in speljevanju vključuje tudi prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go, prepoznavanjem znakov z omejitvijo hitrosti in usmerjanjem v sredino voznega pasu, kupcem pa je na voljo tudi prvi Fordov projekcijski zaslon za evropske modele.

Focus je letos osvojil še eno izjemno pomembno nagrado: najvišjo oceno s petimi zvezdicami za varnost neodvisne organizacije za preverjanje s poskusnimi trčenji Euro NCAP. Kot eden prvih modelov je najvišjo oceno dobil v skladu z novimi, strožjimi testnimi protokoli Euro NCAP.

# # #

Celoten seznam nagrad in priznanj, ki jih je povsem novi Ford Focus doslej osvojil v letu 2018:

  • Avto leta 2019 – Finska
  • Avto leta 2019 – Hrvaška
  • Belgijski družinski avto leta (dve kategoriji) – Belgija
  • Nagrade Irski avto leta: Majhen/kompaktni avto leta – Irska
  • Nagrada zlata kolesa Autobild: Najboljši kompaktni avto – Bolgarija
  • Nagrade BusinessCar: Najboljši avto spodnjega srednjega razreda – Velika Britanija
  • Nagrade Parkers za nove avtomobile 2019: Najboljši manjši družinski avto – Velika Britanija
  • Nagrade Škotski avto leta 2018: Najboljši družinski avto – Škotska
  • Auto Zeitung Auto Trophy 2018: zmagovalec v kategoriji kompaktnih vozil – Nemčija
  • Velika avstrijska avtomobilska nagrada: zmagovalec v kategoriji Start – Avstrija
  • Podjetniški avto leta – Španija
  • Nagrade za vozne parke Češke republike 2018: zmagovalec v kategoriji ugodnosti – Češka republika