Nov prodajni rekord Fordovih športnih terencev

17. decembra 2018

Fordovi dovršeni in elegantni športni terenci so postavili nov rekord, saj je trojica modelov dosegla najboljšo prodajo v Evropi doslej, tako da je zdaj že več kot vsak peti v Evropi prodan Ford SUV.

Fordova paleta dovršenih športnih terencev (SUV-jev) je dosegla nov prodajni rekord v Evropi.

Do konca novembra so v Evropi prodali skoraj 259.200 modelov Ford EcoSport, Kuga in Edge, tako da je glede prodaje SUV-jev v tej regiji leto 2018 že mesec pred iztekom najuspešnejše Fordovo prodajno leto doslej.

“Prodaja SUV-jev raste hitreje od prodaje vseh drugih tipov vozil v Evropi in z našo zanimivo paleto, ki jo sestavljajo EcoSport, Kuga in Edge, nagovarjamo kupce športnih terencev bolj kot kadarkoli doslej, saj jim lahko ponudimo drzno in športno oblikovanje ter napredne tehnologije, kot je inteligentni štirikolesni pogon ta samozavestno in navdušujočo vozno izkušnjo,” je povedal Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

Fordov tržni delež v segmentu SUV-jev se je leta 2018 povečal že tretje leto zapored, tako da je zdaj že več kot vsak peti v Evropi prodan Ford SUV.Nov prodajni rekord Fordovih športnih terencev

Prodaja Fordovih SUV-jev se je od januarja do konca novembra 2018 v primerjavi s prvimi 11 meseci leta 2017 povečala za 21 odstotkov in je prvič presegla četrtmilijonski prodajni mejnik na trgu EU 20*. Rasti prodaje Fordovih SUV-jev daje zagon rekorden uspeh kompaktnega Forda EcoSporta s povečanjem prodaje od januarja do konca novembra za 105 odstotkov v primerjavi z enakim lanskim obdobjem, nova srednje velika Ford Kuga pa je v tem obdobju v primerjavi z lanskim letom osvojila 27 odstotkov več kupcev.

Ford je v letu 2018 prodal več kot 104.600 EcoSportov. Robat in obenem eleganten EcoSport je zmogljivejši in bolj vsestranski kot kadarkoli doslej, saj je na voljo z inteligentnim štirikolesnim pogonom ter nudi različne možnosti za personalizacijo – vključno s streho v kontrastni barvi – in napredne tehnologije za prijetno uporabo, kot so sistem za informacije, razvedrilo in povezave SYNC 3, prilagodljivi omejevalnik hitrosti in vzvratna kamera.

Spoznaj Ford EcoSport >

V letošnjem letu so kupci v Evropi prevzeli več kot 145.300 srednje velikih športnih terencev Ford Kuga, ki nudijo dovršene tehnologije za preprostejšo, varnejšo in prijetnejšo vožnjo, vključno z aktivnim parkirnim pomočnikom s pravokotnim parkiranjem in Fordovim sistemom prilagodljivih sprednjih žarometov, ki dodajo piko na i najbolj zabavni vožnji v tem razredu.

Spoznaj Ford Kugo >

Od uvedbe modela leta 2016 je Ford kupcem po vsej Evropi prodal več kot 34.000 Edgeev. Novi Ford Edge – trgovci že sprejemajo naročila zanj – bo pomagal ohraniti športno-terenski zagon tudi v letu 2019.

Eleganten, športen in prefinjeno izdelan novi Ford Edge je tehnološko najbolj napreden SUV, kar so ga doslej izdelali pri Fordu. Nudi pestro paleto asistenčnih tehnologij, ki uporabljajo kamere in senzorje, da zagotovijo udobnejše in manj stresne vožnje, vključno s prilagodljivim tempomatom s funkcijo Stop & Go in usmerjanjem v sredino voznega pasu za lahkotno vožnjo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem.

Spoznaj novi Ford Edge >

Po navdihu športnih terencev je Ford uvedel novo družino ‘crossoverjev’ Active – med njimi so Focus Active, Fiesta Active in KA+ Active –, ki robato oblikovanje in izboljšano vsestranskost združujejo z zabavno vozno dinamiko, po kateri slovi Ford.

Katerega boste zapeljali vi?

*V trg Evro 20 so vključene naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.