Čudovit otok, kjer življenje poteka počasi …

08. novembra 2018

... vozite pa lahko kolikor želite hitro.

Vprašanje za kviz: kje lahko v jasnem vremenu vidite vse štiri dežele, ki sestavljajo Združeno kraljestvo? Odgovor je Snaefell, najvišji vrh otoka Man, s katerega lahko uzrete Anglijo, Škotsko, Wales in Severno Irsko.

A če veste o otoku v Irskem morju samo eno stvar, je to zagotovo podatek, da tukaj poteka eden najslavnejših dogodkov v motošportu na svetu: dirka Isle of Man TT na progi “Mountain Course”, kjer – kot še marsikje na tem otoku – ni hitrostnih omejitev.

Gorska cesta (Mountain Road) je še posebej hiter del proge “Mountain Course” in je najnovejša na seznamu serije najzanimivejših cest v Evropi (Europe’s Greatest Driving Roads), ki predstavlja ceste, na katerih uživanje v vožnji v enako izjemni meri dopolnjujejo prizorišče, kulinarične dobrote in gostoljubnost domačinov.Čudovit otok, kjer življenje poteka počasi …

“Hrana in pijača navdušita brbončice kot pravzaprav povsod na otoku. Tja se lahko odpravite zaradi izjemno vznemirljive vožnje po eni najbolj razvpitih evropskih cest, a žalost ob vkrcanju na trajekt proti domu bodo pregnali spomini na ljudi, hrano in čudovito okolico,” je povedal novinar Steve Sutcliffe, ki je sedel za volanom novega Forda Mustanga Bullitt – modela, s katerim so pri Fordu počastili 50. obletnico istoimenskega legendarnega filma družbe Warner Bros.Čudovit otok, kjer življenje poteka počasi …

To je deveta epizoda serije, v kateri lahko gledalci spremljajo vse od superšportnega modela Ford GT na osupljivi Atlantski cesti na Norveškem do Fieste ST na praktično prazni cesti Via Campocatino v Italiji. Gorska cesta (Mountain Road) na otoku Man je z dejavniki, kot so vznemirljivost, hrana in površina cestišča, dosegla najvišjo oceno v seriji doslej.

Celotno serijo Europe’s Greatest Driving Roadssi lahko ogledate tukaj.