Ford je s sliko napovedal povsem novo električno vozilo

29. oktobra 2018

Ford je objavil prvo sliko, ki napoveduje z Mustangom navdahnjenega novega športnega terenca – prvi novi model skupine Ford Team Edison, sestavljene posebej za razvoj elektrificiranih vozil za trge po vsem svetu.

Direktor globalnega razvoja izdelkov v skupini Ford Team Edison, ki je ciljno usmerjena in vključuje strokovnjake iz različnih področij, sedež pa ima v novih prostorih v Detroitu v ZDA, je Darren Palmer. Pri razvoju električnih vozil za trg, ki raste z eksponentno stopnjo, ekipa s Fordovo odobritvijo deluje na povsem drugačen in inovativen način.Ford je s sliko napovedal povsem novo električno vozilo

Za odpravljanje skupnih ovir in premagovanje edinstvenih izzivov posameznih trgov s hitrim delovanjem vlada v skupini Team Edison mentaliteta, ki ne priznava omejitev in vzpodbuja ideje iz različnih zornih kotov. Tudi pri razvoju prototipov ima Team Edison svež pristop. Osnovni prototipi, ki jih je možno razviti hitreje – kadar je to primerno celo iz materialov, kot je lepenka – omogočajo še večjo prilagodljivost, spoznavanje in ponovitve, navsezadnje pa zagotovijo resnično intuitivne in inovativne zasnove.

Prihodnost pripada električnim vozilom in naša ekipa je 100-odstotno osredotočena ne le na zagotavljanje vozil, ki bodo navdušila uporabnike, temveč tudi na brezhibno delujoč celovit ekosistem električnih vozil,” je povedal Palmer.

Fordov povsem električni športni terenec z Mustangovimi potezami bo na trgu leta 2020, cilj pa je doseg skoraj 500 km (300 milj). Ford je zagotovil naložbo v višini 11 milijard dolarjev in do leta 2022 načrtuje proizvodnjo 16 povsem električnih vozil v globalni paleti, v kateri bo 40 elektrificiranih modelov.

Za več informacij o Darrenu Palmerju in skupini Ford Team Edison kliknite tukaj.