Uporabni triki in nasveti za kampiranje z avtom

13. septembra 2018

Kdo pravi, da za uživanje v kampiranju potrebujete ogromno razkošne opreme? Zagotovo ne ljudje, ki so že del naraščajočega trenda kampiranja z avtomobilom. Vedno več se jih pri pustolovščinah na prostem odpove šotoru.

Kampiranje v avtu ima številne prednosti. Je ekonomično in prilagodljivo. Ni potrebe po zapravljanju denarja za motele med potjo na dolge razdalje in kar je najbolje, nič več se ne boste borili za najboljše mesto v kampu. Vaš avto nudi tudi večjo zaščito pred naravo kot šotor in presenečeni boste, kako udoben je lahko avto, če kampiranje načrtujete pravilno.

Če razmišljaš o tem, da bi Fordovo vozilo spremenil v »kamper«, je tu nekaj nasvetov in trikov, ki jih moraš vedeti.

Izberi pravo vozilo

Čeprav se nam to zdi samoumevno, je izbira pravega vozila res pomembna. Potrebujete avto z velikim prtljažnim prostorom, ki ga lahko uporabite za spanje. Če želite imeti dovolj prostora za počitek in za najpomembnejše stvari, so pogoj zložljivi ali odstranljivi zadnji sedeži. Zato so vozila, kot so Fordovi karavani, Ford Transit ali Tourneo Custom, Ford S-Max, Ford Kuga in Ford Ranger odlična izbira.

Pozanimajte se, kje lahko parkirate

Ena od prednosti kampiranja z avtom je, da ne potrebujete veliko prostora. Tudi če nimate rezerviranega prostora v kampu, imate še vedno veliko možnosti za nastanitev.

Pravila glede parkiranja vozila se razlikujejo od države do države. Oglejte si pravila za parkiranje na gozdnih cestah izven rekreacijskih območij. Ta so kot nalašč za ljudi, ki iščejo naravne lepote in malo samote.

Poskrbite za veliko notranjega prostora

Ko govorimo o kampiranju v avtu, ne poznamo izraza »preveč prostora«. Spakirajte le, kar zares potrebujete in si zapomnite, da vsak centimeter prtljage več pomeni manj prostora za vas.

Opremo spakirajte v potovalke ali trajne škatle ter jih namestite pod prtljažni prostor. Z malo iznajdljivosti lahko z veznimi ploščami nad prtljažnim prostorom zgradite platformo za prtljago. Ta vam lahko služi kot vzmetna pomična površina, na katero postavite spalno peno, blazino in posteljnino.

Pakirajte pametno

Dober razmislek o tem, kaj in kako boste spakirali prtljago, vam lahko prihrani veliko težav. Podobne predmete spakirajte v iste škatle ali potovalke: hrano in vodo, oblačila, oprema za rekreacijo itd. Vsako škatlo označite in jih v avto naložite tako, da bodo najbolj uporabljeni predmeti nameščeni proti dostopnejšemu delu vozila.

Prednost Fordovih vozil je tudi sistem SYNC® Connect, ki vam lahko služi za povezavo Wi-Fi v vozilu, medtem ko še raziskujete, ali ste se nastanili v območju z mobilnim omrežjem.

Ne varčujte, ko gre za udobje!

Seveda so lahko tudi spalne vreče udobne, ampak zakaj si ne bi privoščili nekaj zares udobnega? Cenovno ugodna vzmetnica ali napihljiva postelja sta zagotovo boljša izbira kot trda tla. Hkrati pa ne potrebujete veliko, da zadnje sedeže avtomobila spremenite v prijetno zatočišče.

Prezračevanje, prezračevanje, prezračevanje

Kot si lahko predstavljate, je po daljšem časovnem obdobju v avtu z zaprtimi okni zrak hitro zadušljiv, vlažen in neprijeten. Seveda pa morate prezračevati premišljeno, saj si ne želite, da se ponoči k vam privijejo tudi komarji, hrošči in druge nevšečnosti. Uporabite pregrade ter mreže za okna in z njimi enostavno zaščitite strešno in stranska okna.

Več o Ford Kugi >>

Zapeljite jo na testno vožnjo >>

Vir >>