Ford na 5. konferenci slovenskih izvoznikov

22. septembra 2018

Na Brdu pri Kranju, kjer so se minuli konec tedna zbrali slovenski izvozniki, so razstavljena blestela tudi Fordova gospodarska vozila ter nekaj izbranih modelov za poslovneže, po katerih najpogosteje povprašujejo v okviru svojih podjetij.

Konferenca slovenskih izvoznikov, ki je letos potekala petič, je enodnevni dogodek, ki povezuje slovenske izvoznike, jih spodbuja k mreženju, medsebojnemu sodelovanju ter skupnemu iskanju in izkoriščanju priložnosti. Pri Fordu smo se konferenci pridružili kot »uradni avto«, saj na poti do uspehov spodbujamo podjetnike, tako mlade, kot že izkušene.

Udeleženci konference so spoznali tudi novega Focusa, najbolj tehnološko opremljeno vozilo v svojem segmentu, ki izpolnjuje kriterije za vsaj drugo stopnjo avtonomne vožnje. Predstavili smo gospodarski vozili Connect in Custom. Slednji je letos prejel naziv »Slovenski dostavnik leta«.

Vozni park sta dopolnjevala še modela Mondeo in Kuga, udeleženci pa so se prepričali o prostornosti in uporabnosti vsakega izmed njih ter se prijavili na testne vožnje.

Na konferenci slovenskega izvoza vsako leto podelijo tudi nagrado »Zmagovalec slovenskega izvoza«, ki jo je letos prejelo podjetje Kolektor Etra.