V tem vozilu ima vsak najboljši sedež

28. marca 2018

Temeljito prenovljeni različici Customa.

Tudi v vozilu lahko imate vse: same najboljše sedeže, “konferenčno dvorano”, ogromno prostora za shranjevanje priročnih predmetov in velike količine prtljage. Nikoli več vam ni treba stati v zastoju ali biti lačen za volanom, pa tudi za mrtve kote vam ni treba več skrbeti.

Pri vodilnem prodajalcu gospodarskih vozil Fordu so marca začeli prodajati temeljito prenovljeni različici Customa. Novi gospodarski Ford Transit Custom je z drznim oblikovanjem, povsem novo notranjostjo kabine in z različicami ECOnetic poskrbel za še učinkovitejšo porabo goriva ter postavil nova merila v segmentu enotonskih dostavnikov. Produktivnost voznikov občutno izboljša prestižna mobilna pisarna, v kateri bo užival vsak voznik, ki preživi veliko časa v vozilu. Ogromno je prostora za shranjevanje. Samo v armaturni plošči je do 25 litrov prostora, vključno s tremi odprtimi predali na zgornji površini s prostorom za pisalno podlogo ali mobilne naprave in velikim zaprtim predalom pred sovoznikovim sedežem, v katerem je možno shraniti mape formata A4.

V tem vozilu ima vsak najboljši sedež

Na voljo so izbire med izvedbami z dvema višinama strehe in dvema medosnima razdaljama. V tovornem prostoru sta loputa v predelni steni za prevoz daljših predmetov in integriran strešni prtljažnik, ki ga voznik preprosto preklopi navzdol, ko ga ne potrebuje. Med tehnologijami, ki so prvič v gospodarskem vozilu, je tudi inteligentni omejevalnik hitrosti za samodejno prilagajanje hitrosti vozila glede na veljavne omejitve, ki omejevalniku posreduje celo sistem za prepoznavanje prometnih znakov.

Za dodatno varnost je lahko novi model Ford Transit Custom opremljen s sistemom za informacije o mrtvih kotih z opozarjanjem na promet za vozilom, ki voznika pri vzvratni vožnji s parkirnega mesta opozori na vozila, ki bodo prečkala njegovo pot. Na voljo so tudi pomoč za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in samodejno zaviranje v sili, opozarjanje na zapuščanje voznega pasu, stabilizacija pri bočnem vetru in prilagodljivi tempomat.

Različica za prevoz potnikov: Ford Tourneo Custom

V potniški različici Ford Tourneo Custom lahko do devet potnikov sedi v razkošni kabini z edinstveno namestitvijo – sedeže v drugi vrsti je možno obrniti nazaj proti tretji vrsti, da je šest individualnih sedežev postavljenih v konferenčno razporeditev. Ali povedano z besedami direktorja marketinga in prodaje pri Summit motors Ljubljana Boštjana Hribovška: “V novem Tourneu Custom je vsakemu potniku na voljo najboljši sedež v vozilu.”

Njegova izjava ni iz trte zvita. Šest individualnih sedežev je možno posamič plosko zložiti, preklopiti naprej, shraniti v različnih položajih ali jih povsem odstraniti, da nastane ogromen prostor za prtljago ali opremo. Povsem nova je notranjost kabine s kakovostnejšimi materiali in več odlagalnimi površinami. Privlačna armaturna plošča je prijazna do uporabnika ter pripravljena na pametne naprave in tablične računalnike. Popolnoma prenovljen največji kombi za prevoz oseb je opremljen z najsodobnejšimi Fordovimi tehnologijami, kot sta inteligentni omejevalnik hitrosti in sistem za povezavo s pametnimi napravami SYNC 3.

V tem vozilu ima vsak najboljši sedež

“Lebdeči” 8-palčni barvni zaslon na dotik za upravljanje Fordovega sistema za komunikacije, informacije in razvedrilo SYNC 3 vozniku omogoča dostop do zvočnega in navigacijskega sistema s povezanim pametnim telefonom, lahko pa ga upravlja tudi s preprostimi pogovornimi glasovnimi ukazi. S “prometom v živo” se lahko izognete zastojem; če želite poiskati bencinsko črpalko, kavarno ali lokacijo naslednjega opravila, lahko s pritiskom na gumb naročite “potrebujem gorivo”, “potrebujem kavo” ali “poišči naslov”.

Vsako leto prodajo več vozil

Obe različici Fordovega Customa poganja najsodobnejši dizelski motor Ford EcoBlue z močjo 105 KM, 130 KM ali 170 KM. Napredni novi motor v primerjavi s predhodnikom, 2,2-litrskim dizelskim motorjem, zagotavlja znatno znižanje stroškov uporabe in izboljšanje zmogljivosti. Poraba je manjša za do 13 odstotkov, a ne na račun zmogljivosti. Navor pri nizkem številu vrtljajev je namreč povečan za 20 odstotkov.

Lani je bil Ford že tretje leto zapored najbolje prodajana znamka gospodarskih vozil v Evropi in tudi v Sloveniji je za njimi rekordno leto na področju malih gospodarskih vozil. S celotno paleto prenovljenih gospodarskih vozil nameravajo evropskim poslovnim uporabnikom tudi v prihodnje zagotoviti prevoze na najučinkovitejši in najvarčnejši način. Po uvedbi učinkovitejšega motorja EcoBlue so še izboljšali notranjost, glasovni sistem in varnost.

Če boste vstopili v njihov salon z namenom kupiti gospodarsko vozilo, se boste verjetno zadovoljni in zadovoljeni odpeljali v novem Fordovem Customu. Pa srečno vožnjo!