Ford povečal obseg proizvodnje nove Fieste

21. decembra 2017

S proizvodne linije obrata v Kölnu vsak dan pripelje dodatnih 100 vozil.

Zaradi izjemnega povpraševanja kupcev po vsej Evropi je Ford pospešil proizvodnjo povsem nove Fieste – zdaj s proizvodne linije obrata v Kölnu vsak dan pripelje dodatnih 100 vozil.

Prejšnji mesec je bila Fiesta s 6434 registracijami* najbolje prodajani avto v Veliki Britaniji in najbolje prodajani majhen avtomobil v Nemčiji, kjer so zabeležili 4660 registracij.** Da bi izpolnili želje številnih kupcev, so pri Fordu za povečanje dnevne proizvodnje na 1500 vozil podaljšali obstoječe izmene in zagotovili proizvodnjo tudi ob sobotah v novembru in decembru.

“Že prejšnja Fiesta je bila zelo priljubljena in če dodamo še številne izboljšave, ki jih prinaša novi model, na primer edinstven sistem za zaznavanje pešcev, uspeh niti ni tako presenetljiv,” pravi Roelant de Waard, podpredsednik za trženje, prodajo in storitve pri Fordu Evropa.

Letos je Fiesta prejela najvišjo varnostno oceno s petimi zvezdicami Euro NCAP, osvojila pa je tudi številne nagrade in priznanja, med katerimi naj omenimo le naslednje:

  • ‘Rally Car of the Year 2017’ – nagrade Autosport 2017
  •  Best Supermini’ – nagrada BBC Top Gear Magazine, Velika Britanija
  • ‘Avto leta’ – Carbuyer.co.uk, Velika Britanija
  • ‘Avto leta’ – izbor avta leta, Grčija
  • ‘Povezani avto leta’ – 01Net, Francija
  • ‘Najboljša uporabniška izkušnja’ – Diariomotor.com, Španija
  • ‘Eko-avto leta’, ‘Majhen avto leta’ – izbor avta leta, Latvija
  • ‘Best Supermini’ – izbor avta leta na Škotskem
  • ‘Best Budget Car’ – izbor za ženski avto leta (Women’s World Car of the Year)
  • ‘Avto leta za vozne parke’ – izbor Zveze upraviteljev voznih parkov, Poljska

Fiesti Titanium, športni Fiesti ST-Line s pečatom oddelka Ford Performance in prestižni Fiesti Vignale se bo v začetku naslednjega leta pridružil tudi ‘crossover’ Fiesta Active – prva iz nove palete različic Active, ki bodo z robatim videzom ‘crossoverja’ na voljo v celotni Fordovi ponudbi modelov. Med tehnologijami, ki so na voljo, so tudi SYNC 3 za odlično povezljivost, vrhunski zvočni sistem B&O PLAY in aktivni parkirni pomočnik, ki vozniku pomaga poiskati primerna parkirna mesta in omogoča prostoročno bočno in pravokotno parkiranje med oziroma ob drugih vozilih.

 

##

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. S približno 203.000 zaposlenimi in 67 proizvodnimi obrati po vsem svetu so ključne dejavnosti družbe oblikovanje, proizvodnja, trženje, financiranje in servisiranje celotne palete Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terenskih in elektrificiranih vozil ter razkošnih vozil znamke Lincoln. Obenem si Ford prizadeva odkriti nove priložnosti s pomočjo Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla vodilno vlogo pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov. Za več informacij o Fordu, Fordovih izdelkih po vsem svetu in finančnih storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.