Nova Ford Fiesta je “Najboljši nakup” v kategoriji dostopnih avtomobilov

27. novembra 2017

Povsem nova Ford Fiesta je po mnenju žirije za izbor Svetovnega ženskega avta leta (Women’s World Car of the Year) najboljši nakup v kategoriji dostopnih avtomobilov.

Povsem nova Ford Fiesta prinaša še več tehnologij, prefinjenosti in sloga kot doslej, po mnenju žirije za podelitev priznanja Svetovni ženski avto leta (Women’s World Car of the Year) pa navduši tudi z izjemno vrednostjo glede na ceno. Fiesta je zmagovalka tekmovanja za Svetovni ženski avto leta 2017 v kategoriji cenovno dostopnih vozil (Budget Car). To je edino tovrstno tekmovanje na svetu, v katerem odločajo samo ženske.

25 strokovnih sodnic iz 20 držav po vsem svetu je Fiesto izbralo kot nedvomno zmagovalko med desetimi finalisti v kategoriji, ki jo je po prvotnem seznamu sestavljalo kar 420 vozil.

“Fordu čestitamo za prepričljivo zmago s Fiesto, zmago, v katero ni nihče niti za hip podvomil,” je povedala Sandy Myhre iz strokovne žirije Women’s World Car of the Year. “Fiesta je s številnimi odlikami prevzela sodnice, visoko pa se je uvrstila tudi v najvišji (Supreme) kategoriji, v kateri je s številom glasov prehitela tako prestižne modele, kot sta Aston Martin DB11 in Range Rover Velar.”

Pri izbiri zmagovalcev tekmovanja za Svetovni ženski avto leta upoštevajo različne dejavnike, med katerimi so tudi varnost, vrednost glede na ceno, slog, možnosti za shranjevanje, prijaznost do otrok, preprosta vožnja, okoljski odtis in privlačnost za uporabnice ženskega spola.

Povsem nova Ford Fiesta je v Evropi naprodaj v različnih izvedbah, med katerimi so tudi elegantna Fiesta Titanium, športna različica s pečatom dirkaškega oddelka Ford Performance Fiesta ST-Line in razkošna Fiesta Vignale.

Med dovršenimi funkcijami in tehnologijami za pomoč voznici Fieste so tudi sistem za informacije, razvedrilo in povezave SYNC 3, izboljšano zaznavanje pešcev, ki lahko pomaga preprečiti trčenja tudi ponoči, in prvi Fordov aktivni parkirni pomočnik s samodejnim zaviranjem, ki pri prostoročnem parkiranju prepreči trk v druga vozila ali ovire.

Med najsodobnejšimi pogonskimi sklopi sta na voljo Fordov večkrat nagrajeni 1,0-litrski bencinski motor EcoBoost z močjo do 140 KM in 1,5-litrski dizelski motor TDCi z močjo do 120 KM.

##

O družbi Ford Motor Company

Družba Ford Motor Company je vodilni svetovni izdelovalec avtomobilov s sedežem v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan. S približno 203.000 zaposlenimi in 67 proizvodnimi obrati po vsem svetu so ključne dejavnosti družbe oblikovanje, proizvodnja, trženje, financiranje in servisiranje celotne palete Fordovih osebnih vozil, poltovornjakov, športnih terenskih in elektrificiranih vozil ter razkošnih vozil znamke Lincoln. Obenem si Ford prizadeva odkriti nove priložnosti s pomočjo Fordovega načrta pametne mobilnosti, s katerim bo družba dosegla vodilno vlogo pri povezavah, mobilnosti, avtonomnih vozilih, uporabniški izkušnji ter pri uporabi in analizi podatkov. Za več informacij o Fordu, Fordovih izdelkih po vsem svetu in finančnih storitvah družbe Ford Motor Credit Company obiščite spletno stran www.corporate.ford.com.

Ford Evropa je odgovoren za proizvodnjo, prodajo in servisiranje vozil znamke Ford na 50 posameznih trgih, v podjetju pa je v obratih, ki so v izključni Fordovi lasti, zaposlenih približno 53.000 oseb, v skupnih podjetjih in poslovnih povezavah pa se ta številka poveča na približno 68.000 oseb. Poslovanje Forda Evropa poleg finančne družbe Ford Motor Credit Company vključuje tudi oddelek storitev za stranke in 24 proizvodnih obratov (16 jih je povsem v Fordovi lasti ali so skupna podjetja, 8 obratov deluje v sklopu poslovnih povezav izven skupine). Prve Fordove avtomobile so v Evropo uvozili leta 1903 – istega leta, kot je bila ustanovljena družba Ford Motor Company. Proizvodnja v Evropi se je začela leta 1911.