Kandidati Štartaj, Slovenija! še uspešnejši s Fordovimi vozili

21. oktobra 2017

Fordova gospodarska vozila so v pomoč nadobudnim podjetnikom.

V Spar Slovenija so tudi letos, v drugi sezoni Štartaj, Slovenija!, osmim mladim perspektivnim podjetnikom ponudili edinstveno priložnost – mesto na njihovih prodajnih policah. Pri Fordu pa smo izbranim zagotovili tudi gospodarska vozila, ki so jim v pomoč pri vsakodnevnih poslovnih izzivih.

Ford, najboljši prijatelj mladih podjetnikov

Lanske uspešne podjetnike, med njimi Fordova ambasadorja iz ekipe Nelipot, prav tako najdete na rednih policah megamarketov Interspar in izbranih trgovin Spar.

Hit produkt 2016 v okviru Štartaj, Slovenija!:
Kozmetični izdelki Nelipot

Znamka Nelipot je nastala leta 2014 kot odgovor na lastne potrebe – v iskanju zares naravnih kozmetičnih proizvodov, ki ne vsebujejo nepotrebnih sintetičnih dodatkov, so naravi in živalim prijazni ter skrbno izdelani. Zgodba, ki se je začela v kleti, je prerasla v resno podjetje in proizvodnjo, ki pa še vedno temelji na ročnem delu.

Kandidati Štartaj, Slovenija! še uspešnejši s Fordovimi vozili

Prvi izdelki so bili dezodorantne kreme Nelipot Basic, Shac, Mamichku ter Irof, ki zagotavljajo naravno zaščito pred neprijetnim telesnim vonjem. Z njimi so v letu 2016 v okviru oddaje Štartaj, Slovenija! dosegli naziv Hit produkt 2016. V 2017 so predstavili zobni prašek Shverkaj, kmalu sledi širitev asortimana še na vrsto drugih kozmetičnih izdelkov. Cilj je, da bodo z Nelipot kozmetičnimi izdelki lahko pokrivali celotni portfelj izdelkov, ki jih posameznik potrebuje za vsakodnevno osebno lepotilno nego.

“#PrijateljFord (Fordovo gospodarsko vozilo Curier Trend, op. urednika), ki je avgusta vstopil med naše vrste, je tako več kot dobrodošla okrepitev ekipe, ki trenutno šteje Simona, Tino in Lino. Omogoča nam lastne dostave, obiske trgovin po vsej Sloveniji ter večje prevzeme od naših dobaviteljev. Ford Courier Trend z motorjem EcoBoost pa je prav tako zelen kot mi – z nizko porabo (na dolge razdalje v povprečju 3,8 l/100 km) tudi on skrbi za čim manjši ogljični odtis pri našem poslovanju, zaradi preglednosti nad voziščem pa za našo in varnost drugih.”

Med letošnjimi kandidati tokrat izpostavljamo tri ekipe, ki jim pri vsakdanjih poslovnih izzivih že pomagajo Fordova gospodarska vozila:

Good4Dogs – surova hrana za pse

Kandidati Štartaj, Slovenija! še uspešnejši s Fordovimi vozili

Majhno družinsko podjetje Radojke in Branka Merharja, ki se kot edini v Sloveniji ukvarjajo z proizvodnjo surove hrane za pse, je z dejavnostjo pričelo 2015 in je do letos izdelke prodajalo izključno preko spletne strani. Svoj posel jemljejo kot poslanstvo, da lastnikom psov v Sloveniji ponudijo zdravo, naravno hrano za pse.

“Novo, veliko, sodobno Fordov Transit Custom z vgrajenim hladilnikom je seveda znatno olajšalo vsakodnevno delo in prevoze in nas saj v tem delu naredilo “imenitne” tudi navzven. Ponosni in hkrati veseli smo, da lahko uživamo v varni vožnji s Fordovim vozilom. Z njegovo lično poslikavo smo že na daleč postali prepoznavni in v našem lokalnem okolju postali čez noč prava mala zvezda. Vse to nam brez Forda ne bi uspelo.”

Odori – naravni pralni prašek za perilo

Kandidati Štartaj, Slovenija! še uspešnejši s Fordovimi vozili

Podjetje Odori z Nino Slapšak na čelu izdeluje naravne kozmetične izdelke in čistilna sredstva za pranje perila najvišje kakovosti. Vrsto surovin za svoje izdelke, ki vsebujejo le sestavine naravnega izvora, vzgojijo, nabirajo in pridelajo sami na lastnem vrtu. Na ta način zagotovimo izdelke.

Fordov Transit Custom nam je v vsakodnevno pomoč pri prevozu surovin in dobavi končnih izdelkov do naših kupcev. Spremlja me tudi pri vseh vsakdanjih opravilih v mestu in celo na izletih. V teh mesecih je postal resnično moj najboljši prijatelj, ki me spremlja prav vsak dan.”

Noela – krema s polžjo slino

Kandidati Štartaj, Slovenija! še uspešnejši s Fordovimi vozili

Leta 2014 je družina Fras začela z rejo polžev in takrat je bila to stvar, ki je bila ljudem zanimiva, ampak na drugi strani tudi smešna in nagnusna. Prvotna ideja je bila proizvodnja polžev v kulinarične namene, ki je prerasla v kakovostno kremo z visoko, kar 40 % vsebnostjo polžje sline, ki zagotavlja hitre, učinkovite in izjemne rezultate na koži. Njihova slina je namreč naravni vir hialuronske kisline, kolagena, alantoina, elastana, vitaminov, proteinov in antioksidantov, tako krema že po enem nanosu zagotovi občutek mehke in žametne kože.

“Naše vozilo Ford Courier je odlična izbira za nas. Dokler nimaš svojega transportnega avta, te izkušnje ne moreš ceniti dovolj. Ker je Noela 50 ml, gre za majhen izdelek, ki je pisan na kožo za prevažanje. Zaradi priročnosti našega Forda uporabljamo vsak dan, tudi za prevoz v trgovino in za obisk pri prijateljih.”

Prispevek je bil objavljen v reviji Ford Magazine jesen 2017 >

Prelistaj aktualno številko revije Ford Magazine >