Ford razkriva: Novi Focus na ceste prihodnje poletje

06. oktobra 2017

Ford bo novo generacijo Focusa začel prodajati prihodnje poletje.

Novi Ford Focus bo, podobno kot Fiesta, na voljo tudi v različicah Vignale in Active, prav tako pa ga bodo bolje založili z opremo.

S Focusom podobna strategija kot pri novi Fiesti

V prvi polovici letošnjega leta je bil Ford Focus četrti najbolje prodajan avtomobil svojega razreda. V Evropi jih je Ford prodal 119 tisoč, s čimer je Focus v razredu zaostal za Volkswagen Golfom, Opel Astro in Škodo Octavio. Prodaja celotnega razreda je na račun večje priljubljenosti crossoverjev oziroma športnih terencev padla za skoraj dva odstotka.

Ford bo novo generacijo Focusa predstavil v začetku prihodnjega leta, v prodajne salone pa bo prispel v začetku poletja. To je v govoru investitorjem naznanil Jim Farley, vodja globalnih trgov pri Fordu. Tudi pri Focusu bodo uporabili podobno strategijo kot pri Fiesti. Na trg ga bodo postavili bolje opremljenega in z njim torej računali na zahtevnejše kupce, na ta račun bodo morda ukinili tudi osnovne različice Focusa. Ta avto bo Ford za Evropo še naprej izdeloval v Nemčiji. Podobno kot Fiesta bo na voljo še v različicah Vignale in Active.

Vir: Siol.net