Mednarodni avtomobilski salon v Frankfurtu

04. septembra 2017

Ford predstavlja ekskluzivni novi pickup Ford Ranger Black Edition

Ford na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu predstavlja ekskluzivnega novega Rangerja Black Edition, posebno drzno barvno usklajeno izvedbo najbolje prodajanega pickupa v Evropi.

Black Edition temelji na priljubljeni različici Limited, prepoznaven pa je po karoseriji brez kroma v Absolute črni barvi, prav tako so črni maska pred motorjem, platišča iz zlitine, športni lok nad kesonom in drugi poudarki zunanjosti. Na voljo je samo v izvedbi z dvojno kabino, proizvodnja pa bo omejena na 2500 vozil, ki jih je že možno naročiti pri Fordovih pooblaščenih trgovcih.

Serijska oprema Rangerja Black Edition vključuje navigacijski sistem, sprednje senzorje za parkiranje in kamero za prikaz območja za vozilom ter vso opremo različice Limited, na primer multimedijski sistem Ford SYNC 3 z 8-palčnim zaslonom na dotik, dvopodročno elektronsko samodejno klimatsko napravo, usnjeno oblazinjenje sedežev in ogrevani zunanji ogledali z električnim preklopom.

“Uporabniki Rangerja cenijo izjemno zmogljivost na vseh terenih ter trpežen in hkrati privlačen videz. Pričakujemo, da bodo ta osupljivi model z omejeno proizvodnjo razgrabili v nekaj tednih,” je povedal Hans Schep, generalni direktor za gospodarska vozila pri Fordu Evropa.

Ford Ranger je najbolje prodajani pickup v Evropi, do konca julija letos pa so prodali že 23.100 teh vozil*, kar pomeni povečanje za 12,1 odstotka v primerjavi z enakim obdobjem v lanskem letu in najboljšo prodajo od uvedbe Rangerja.

# # #

* Ford Evropa v poročilo vključuje prodajo na 20 tradicionalnih evropskih trgih, na katerih ima prodajne zastopnike. Mednje sodijo naslednje države: Avstrija, Belgija, Češka republika, Danska, Finska, Francija, Grčija, Irska, Italija, Madžarska, Nemčija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Španija, Švedska, Švica in Velika Britanija.