Ilka Štuhec

22. decembra 2022

Ilka Štuhec po skoraj štirih letih nazaj na odru za zmagovalke!

V St. Moritzu je posijalo sonce in sonce je je posijalo tudi Ilki Štuhec. 32-letna Mariborčanka je na smuku potrdila letošnjo odlično formo in vrnitev v sam vrh svetovnega pokala. S številko 18 je bila izjemno hitra v zgornjem delu proge. Le v tehnično zahtevnem delu je izgubila nekaj časa napram izjemni Italijanki Sofii Goggi, kar je bilo dovolj, da je bila Italijanka v cilju hitrejša za 43 stotink, ob imenu Štuhčeve pa se je izpisala številka dve. Štuhčeve do konca tekme ni prehitela nobena smučarka več in Mariborčanka je tako po skoraj štirih letih znova stopila na oder za zmagovalke.

SANKT MORITZ,SWITZERLAND,17.DEC.22 – ALPINE SKIING – FIS World Cup, downhill, ladies. Image shows Ilka Stuhec (SLO). Photo: GEPA pictures/ Harald Steiner

Izjava ob zmagi

Ilka Štuhec:Današnji občutek med vožnjo je bil kar divji. Napadala sem in marsikje me je odneslo iz idealne linije. Tako da se nisem zavedala, da peljem dovolj hitro za stopničke.  To je odraz samozavesti in tega, kar smo delali letos na treningih. Ne glede na to, kar se zgodi, napadam dalje in nesem sabo hitrost. Stopničke po takem času mi res veliko pomenijo, vse odkar sem videla zapis na tabli sem začela jokati in še sedaj nisem povsem nehala”.