Andreja Slokar

18. novembra 2021

Dan po svoji krstni zmagi v alpskem pokal je Andreja Slokar še enkrat podoživela svoje vrhunske vožnje na paralelni tekmi v Lechu.

Izjava ob zmagi

Andreja Slokar:Tekma je bila zelo zabavna. Malce je sicer specifična, ker je samo ena na leto in nikoli ne veš kako bo. Se je pa videlo, da sem zelo uživala in odlično za prvo zmago.”

Andreja Slokar je z zmago prevzela tudi vodstvo v skupnem seštevku. Foto: Gepa

Kako bi opisali včerajšnjo pot do velikega uspeha? Zdelo se je, da ste imeli malce težav na startih, nato pa bili zelo hitri na sami progi?

Na startih sem imela veliko težav. Že v kvalifikacijah nisem dobro začenjala voženj, kar se pozna, da tega nismo dosti trenirali. V sami vožnji pa mislim, da mi celo malce pomaga, ko vidim tisto punco pred seboj. To me malce spodbudi in nato dam še toliko več od sebe.

Dosegli ste svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Kakšni so občutki po prespani noči?

Gre za zmago v paralelni tekmi, ki ni enakovredna zmagi v slalomu ali veleslalomu ali katerikoli drugi disciplini. Vseeno pa gre za zmago v svetovnem pokalu in sem vsaj videla, kaj to pomeni za zraven, koliko je to enih dodatnih obveznosti. Sedaj vem vsaj tudi za drugič, kaj me čaka po tem.

Postali ste prva Slovenka z zmago v paralelni tekmi, do sedaj je bila Tina Maze dvakrat druga. Kakšni so občutki pri tem?

Da sem prva Slovenka z zmago v tej disciplini nisem sploh vedela. To je super fajn občutek, a za zmago v paralelni tekmi je treba imeti tudi nekaj sreče. 

Za nagrado ste prejela tudi rdečo številko vodilne v svetovnem pokalu. Kaj to pomeni za naprej?

Sprva sploh nisem vedela, kaj je ta rdeča številka. Sem mislila, da gre za vodilno v paralelni disciplini (smeh). Drugače pa to ne bo spremenilo nič, smo šele na začetku sezone in jaz grem tekmo po tekmo naprej.

Sledijo tekme v Leviju. Kakšni so cilji tam?

Poleti sem veliko trenirala slalom in sem se res počutila suvereno. Konkretno si rezultatskih ciljev ne maram postavljati, saj potem pozabim smučati. Vse kar si želim, je to, da bi ponovila vožnje iz treningov in s tem bodo prišli tudi rezultati. To me sploh ne skrbi.