Ambasador

Izkaznica

Rojen: 28. 9. 1987, Maribor

Poklic, zaposlitev: Športnik

Vozilo: Ford Mustang

Opiši ga z eno besedo: Karakteren

#AMBASADOR Filip Flisar #neukrotljiv

26. aprila 2019

Najuspešnejši slovenski smučar prostega sloga v disciplini smučarski kros in Slovenec z najbolj prepoznavnimi brki, je eden izmed tistih, ki ga je težko spregledati, tako v športu kot v zasebnem življenju. Velja za velikega obsedenca z adrenalinom, ki se, poleg ekstremnega športa, ukvarja z rolkanjem in downhillom, gorskim kolesarskim spustom. Tudi na cesti in v svoji garaži se lahko pohvali s kar nekaj adrenalinskimi konji. Vozi namreč legendarnega Mustanga v – za Filipa – značilni rumeni barvi.

#Neukrotljivi Filip Flisar in slovenski stand-up komiki

Kaj dobite, če križate enega izmed najhitrejših slovenskih smučarjev z odličnim smislom za humor, legendarni Fordov športni avto in znane Slovence? Serijo videov z naslovom #Neukrotljivi Filip!

Preberi več >

Prihajajo #neukrotljivi

Ford Mustang je v dobrega pol stoletja z divjim videzom, svojevrstnim šarmom in napetimi mišicami dosegel svetovno slavo ter postal prava ikona, ki jo poznajo v še tako oddaljenih kotičkih sveta.

Preberi več >>

Zakulisje snemanja oglasa z našimi zimskimi junaki

Avgusta smo pri Fordu na isti dan uspeli uskladiti vreme in ujeti vse naše zimske junake, Fordove ambasadorje, da smo posneli simpatičen oglas, ki ste ga te dni gotovo že zasledili na televiziji.

Preberi več >>

Letos kar 61 Fordovih avtomobilov junakom zime

Smučarska zveza Slovenije je na Pokljuki že tradicionalno predstavila vse reprezentance za prihajajočo zimsko sezono. Po njihovem druženju in krajšem tekmovanju s 350 otroki iz vse Slovenije so športniki s strani zlatega sponzorja Smučarske zveze še simbolično prevzeli kar 61 Fordovih vozil, kar je 14 več kot lani.

Preberi več >>

O FILIPU

Največji karierni uspeh: Med zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala in zmago na svetovnem prvenstvu se težko odločim, ker sta dokaj enakovredni.
Koliko dni na leto si doma: Haha, definitivno premalo!
Koliko dni na leto imaš prostih: Čisto prostih brez treningov in vsega verjetno ene 20-25.
Kje najraje tekmuješ: V ZDA, ker je dober sneg in dobra “štimunga”!

Vozila

Kdaj si opravil vozniški izpit: En dan po osemnajstem rojstnem dnevu!
V katerem poizkusu: Prvem.
Kakšen voznik si: Se bom diplomatsko izrazil, da vedno bolj strpen.
Tvoj najljubši sopotnik v avtu: Foter, da lahko godrnja in zavija z očmi, kako vozim (smeh).

Prosti čas

V prostem času rad …: Kuham, raziskujem nove dela sveta.
Najljubši šport: Včasih grem rad malo smučat.
Bereš knjige? Katero zvrst najraje: Knjige berem zelo malo, če berem, raje poljudnoznanstvene članke.
Kakšno glasbo poslušaš: Nisem limitiran na zvrst, se mi pa obrača želodec ob moderni glasbeni industriji. Danes težko najdeš koga, ki dejansko ustvarja dobro glasbo in ko ga najdeš, samo moliš, da ga bo industrija uničla čim kasneje!
Kakšne vrste filmov najraje gledaš: Ne gledam filmov. Dejansko nikoli.
Najljubša nadaljevanka: Tudi teh ne gledam, raje berem in delam kaj produktivnega.

Najljubša jed: Ojoj, kot velik ljubitelj hrane je to najtežje vprašanje za mene. Hobotnica v solati se mi trenutno najbolj “lušta”.
Najljubša pijača: Ko sem žejen, mam najraje vodo, ko sem pa res fejst žejen, pa mineralno vodo … Z belim vinom, sej veste (smeh).

Če bi se moral opisati kot žival, katera bi bil: Opičnjak
Kakšen si bil kot otrok: Tudi bolj opičnjak. Ampak baje nisem bil problematičen.
Imaš tatuje? Haha, imam zvezdo na roki (vem, glupo!), muho na roki in gumb na riti. Vprašali ste, zdaj veste!

Najljubša destinacija za počitnice: Vedno rad odkrivam nove destinacije in probam nove stvari, novo kulturo, hrano, ampak za sprostitev grem najraje na Hrvaško.
S katero (zgodovinsko ali še živečo) osebo bi se najraje srečal: Anthony Bourdain, če ne bi podlegel pritisku in si vzel življenja!

Na kaj si najbolj ponosen v svojem življenju: Na to kar sem do sedaj naredil iz svojega življenja.
Kateri trenutek svojega življenja bi doživel še enkrat: Glede na to, da je moja mala punča zdaj, ko to pišem stara 7 dni in sem še dovolj pod vtisi, bi podoživel zmago na svetovnom prvenstvu leta 2015, drugače pa rojstvo otroka.