Dirka čez oblake: SuperVan vs. Pikes Peak

14. novembra 2023

Oglejte si posnetek epske gorske dirke med oblaki Pikes Peak, kjer se je Ford predstavil z osupljivim vozilom SuperVan 4.2.

Legendarni Pikes Peak International Hillclimb, ki je med oboževalci motošporta poznan kot »The Race to the Clouds«, se vsako leto spremeni v nepozabno gosko dirkališče. Tekmovalci se podajo na dirko po strminah in mnogih ovinkih – pot je dolga kar 20 kilometrov, sestavljena pa je iz kar 156 ovinkov.
Ford na osupljivi dirki Pikes Peak sodeluje že od prve dirke, ki se je odvila leta 1916. Ker pa je bila letos 101. zaporedna dirka, so se pri oddelku Ford Performance odločili za neverjeten preobrat – na dirko so poslali SuperVan, torej različico kombija, ustvarjeno posebej za to dirko. SuperVan 4.2 je bil ustvarjen posebej za zahtevne gorske razmere in premika meje v svetu električnih vozil.

SuperVan 4.2 je divja gorska zver, ki združuje 1400 konjskih moči visokotehnološke električne energije, ki izvira iz treh električnih motorjev ter s karoserijo, ki je posledica navdiha najnovejšega kombija Ford Pro E-Transit Custom. Gre za posodobitev modela SuperVan, ki je prvič nastopil na dirki v Goodwoodu leta 2022 – tokrat pa je izvedenka še lažja, opremljena z boljšo baterijo in najbolj naelektrena doslej.

Z dirkačem Romainom Dumasom, ki je postavil rekord za najhitrejši vzpon na Pikes Peak smo bili pripravljeni na dirko v nebo. Oglejte si videoposnetek in odkrijte, kako se je odvijala ta epska pustolovščina.