S proizvodne linije prihajata povsem nova Transit Courier in Tourneo Courier

28. oktobra 2023

Ford krepi svojo ponudbo za družine in podjetja, saj v tovarni Ford Otosan že poteka proizvodnja povsem novih modelov Ford Transit Courier in Ford Tourneo Courier.

Povsem novi Transit Courier bo kupcem kompaktnih dostavnih vozil zagotovil izboljšano povezljivost in produktivnost, medtem ko povsem novi Tourneo Courier kot petsedežno večnamensko vozilo s prepoznavno obliko po navdihu športnih terencev navdušuje z obilico prostora za potnike in njihove stvari ob kompaktnih, mestu prijaznih zunanjih merah.


“Ekipa v Craiovi se po najboljših močeh trudi, da bi našim strankam ponudila ta vznemirljiva nova modela,” je povedal Hans Schep, generalni direktor družbe Ford Pro v Evropi. “Poskrbeli smo, da je novi Transit Courier večji, zmogljivejši in popolnoma povezan, da bi uporabnikom pomagali pri delu in pospešili njihovo produktivnost z izboljšanim prevozom tovora in popolno integracijo z našo platformo programske opreme in storitev Ford Pro. Vse to v paketu v slogu SUV-ja, ki je strankam zelo všeč.”

S proizvodne linije prihajata povsem nova Transit Courier in Tourneo Courier

Začetna proizvodnja vključuje dizelske in bencinske različice povsem novega Forda Transita Courier. Ter bencinske različice povsem novega Forda Tournea Courier.

S proizvodne linije prihajata povsem nova Transit Courier in Tourneo Courier

Slovesnosti ob začetku proizvodnje so se udeležili romunski premier Marcel Ciolacu ter državni uradniki, predstavniki industrije in ugledni poslovneži. Ford Otosan – Fordovo skupno podjetje v Turčiji – je proizvodno vozlišče za različice modelov Ford Transit Courier in Ford Tourneo Courier, ki so jih v tovarni v Yeniköyu v Turčiji začeli izdelovati leta 2014. V okviru naložbene strategije družbe Ford Otosan je bila proizvodnja vozil Transit Courier in Tourneo Courier iz Yeniköya prestavljena v tovarno v Craiovi.

Lani je Ford Otosan napovedal naložbo v višini 490 milijonov evrov za podporo proizvodnji povsem nove palete različic modela Courier v novo pridobljeni tovarni v Craiovi.

To je dodatek k Fordovi naložbi v višini 300 milijonov dolarjev (dobrih 284 milijonov evrov) v tovarno, kjer izdelujejo tudi Ford Pumo. S temi naložbami se bo zmogljivost tovarne povečala z 250.000 na 272.000 vozil na leto.