Ste že slišali za Euro NCAP?

08. avgusta 2023

Euro NCAP je neodvisna organizacija, ki se ukvarja z varnostnimi testiranji avtomobilov. S svojim delovanjem so v zadnjih 25 letih bistveno pripomogli k zmanjšanju števila smrtnih žrtev, proizvajalcem avtomobilov pa so pravzaprav postavili izziv, saj se njihovi razvojniki nenehno trudijo, da bi na testu dosegli najvišjo oceno.

Pri varnostnih testih preizkušajo trčenje v oviro, stransko trčenje in trčenje s pešcem. Pri tem je hitrost različna in znaša od 30 do 64 kilometrov na uro. Zadnja leta je bil opazen največji napredek na področju asistenčnih sistemov, ki preprečujejo trčenja oziroma zmanjšujejo posledice le tega.

Proizvajalci za testiranje posameznega modela namenijo do 4 avtomobile, testiranje pa za njih ni obvezno. V kolikor za testiranje avtomobilov ne namenijo, jih organizacija kupi na prostem trgu tako kot običajni potrošnik, kar je dokaz za nepristranskost testiranj.

Ford Kuga z najvišjo oceno varnosti

Ford Kuga je na testiranju osvojila 5 zvezdic za varnost. Najbolje se je izkazala pri varnosti voznika in otrok. Varnost vozila izboljšujejo tudi napredni asistenčni sistemi. Pri vozilu Ford Kuga jih je veliko že del serijske opreme – sistem za preprečevanje trčenja z zaznavanjem pešcev in kolesarjev, zaviranje po trčenju, pomoč pri vzdrževanju smeri in druge.

Prepričajte se o vrhunski vozni dinamiki vozila Ford Kuga. Izkoristite odlične prihranke za vozila iz zaloge.