Podaljšajte življenjsko dobo vaših platišč

16. avgusta 2023

Platišča niso le estetski dodatek - izboljšujejo upravljanje vozila in pomagajo pri zniževanju porabe goriva. Da bi platišča kar se da dolgo časa opravljala svojo funkcijo na najvišjem nivoju, jih je potrebno dobro vzdrževati in čistiti.

Platišča je potrebno redno pregledovati, saj nam le to omogoča pravočasno sanacijo, v kolikor je prišlo do poškodb.

Pripravili smo nekaj napotkov za pregledovanje in čiščenje platišč.

Pri ugotavljanju stanja platišč so ključnega pomena rja, praske, splošna obrabljenost platišč in morebitne vdolbine. Manjše vdolbine na pogled morda nimajo vpliva na kvaliteto vožnje, med tem ko večje vdolbine lahko povzročijo nestabilno vožnjo, lahko pa tudi poškodujejo pnevmatike. V primeru, da so vaša platišča že na pogled videti zelo obrabljena jih je morda smiselno zamenjati.

Izberite kvalitetno čistilo.

Čiščenje bo najenostavnejše, če boste pnevmatike sneli z vozila. Najprej jih splaknite z vodo, da jih pripravite za nanos čistila. Nato enakomerno nanesite čistilo in počakajte nekaj minut, da učinkuje. Bodite pozorni na to, da s čistilom prekrijete celotno površino platišča. Za tem je čas za drgnjenje. Pri tem vam svetujemo uporabo mehke krpe ali krtačke. Platišča temeljito splaknite in obrišite s suho krpo, da se do konca posušijo. Na koncu uporabite še sredstvo za zaščito platišč, ki bodo platišča zaščitila pred umazanijo in prahom.

Redno čiščenje vam zagotavlja podaljšanje življenjske dobe platišč, poleg tega pa bodo videti tudi estetska in vzdrževana.

Ford Kuga je serijsko opremljena s platišči iz lahke zlitine s premerom 43,2 cm (17″)

Podaljšajte življenjsko dobo vaših platišč

Ste jih že videli v živo? Obiščite vašega najbližjega trgovca z vozili Ford in se zapeljite na test.