Beseda je tvoja! Ford prinaša Alexo

02. avgusta 2023

Beseda je tvoja! Ford s posodobitvijo programske opreme Ford Power-Up kupcem v Evropi prinaša vgrajeno osebno pomočnico Amazon Alexa.

Ford je sporočil, da lahko stranke v Evropi prek funkcije Alexa Built-in zdaj dostopajo do osebne pomočnice Amazon Alexa. Ta uporabnikom omogoča, da v vozilu neposredno postavijo vprašanja ali izrečejo ukaze, ne da bi za to potrebovali pametni telefon. Alexa Built-in (Vgrajena Alexa) voznikom na primer omogoča, da si na poti v službo zlahka zagotovijo jutranje novice in najnovejše podatke o prometu ali da na daljavo upravljajo temperaturo doma in tako zmanjšajo stroške za energijo.

Funkcija je na voljo prek brezžične posodobitve programske opreme Ford Power-Up. Alexa Built-in je ena od številnih funkcij, ki so s posodobitvami programske opreme Ford Power-Up na voljo za široko paleto vozil, opremljenih s komunikacijskimi in razvedrilnimi sistemi SYNC 4 in SYNC 4A. Med njimi so Ford Mustang Mach-E in Ford Mustang Mach-E GT, Focus in Focus ST.

Amazon Alexa Built-in

Ford bo ponujal brezplačno povezljivost s ključnimi funkcijami osebne pomočnice Alexa. Alexa Built-in, ki je zasnovana kot razširitev domače izkušnje z Alexo, bo izboljšala vozniško izkušnjo.

  • Razvedrilo: vozniki lahko preverijo vreme, prosijo Alexo, naj pove šalo, ali celo vprašajo po višini Eifflovega stolpa.
  • Produktivnost: vozniki lahko telefonirajo, dodajajo predmete na nakupovalne sezname in pregledujejo koledarje.
  • Upravljanje vozila: vozniki lahko nastavijo temperaturo v kabini ali zahtevajo navigacijo do cilja.
  • Pametni dom: vozniki lahko na daljavo upravljajo ustrezne naprave pametnega doma, kot so pametni termostati.5

“Navdušeni smo, da lahko Fordovim strankam v Evropi ponudimo Alexo, s čimer nadaljujemo svoje poslanstvo zagotavljanja prilagojenih, proaktivnih in intuitivnih digitalnih izkušenj, ki navdušujejo voznike in potnike,” je povedal Dean Miles, direktor področja za upravljanje izdelkov in poslovanja v Amazonovih pametnih vozilih. “Glasovna umetna inteligenca je najboljša v okoljih, kjer so ljudje osredotočeni na druge naloge, kar je še posebej pomembno v vozilu. Komaj čakamo, da slišimo povratne informacije Fordovih strank o tem, kako Alexa nadgradi njihovo vožnjo.”

Beseda je tvoja! Ford prinaša Alexo

Vozniki imajo tudi možnost dostopa do storitve Ford Streaming, ki omogoča neomejeno pretočno predvajanje zvoka, pa tudi sveže novice in možnost igranja iger prek Alexe. Devetdesetdnevni brezplačni preizkusni program voznikom omogoča poslušanje glasbe, podkastov in zvočnih knjig na platformah, ki so združljive z Alexo.6 Te vključujejo storitve Amazon Music, Audible, Kindle ter storitve tretjih oseb, na katere so kupci morda že naročeni.7

Dvakrat več zabave

Najnovejše posodobitve programske opreme Ford Power-Up strankam prinašajo tudi seznanjanje dveh telefonov hkrati, tako da se ne bo treba boriti, kdo bo povezal svoj telefon s sistemom SYNC 4. Vozniki lahko med telefonoma tudi hitro preklapljajo, kar je odlično za dostop do službenega in osebnega telefona. Seznanjanje dveh telefonov je na voljo v modelih Ford Mustang Mach-E, Ford Mustang Mach-E GT, Focus in Focus ST ter Transit in E-Tranzit.8

Za preprostejšo ohladitev (ali ohranjanje toplote)

Omogočili smo preprostejše upravljanje nastavitev temperature v kabini prek zaslona SYNC. Oblikovne posodobitve omogočajo lažji pregled in prilagajanje temperature v kabini.

Ni razloga za dolgčas

Najnovejša nadgradnja vključuje bogat nabor iger, s katerimi se lahko uporabniki Mustanga Mach-E zabavajo med polnjenjem ali mirovanjem vozila. Med njimi so sudoku, sestavljanke in vozniška igra Lane Change (Sprememba voznega pasu).