Roma in Woolridge vodita M-Sportovo premiero na posebnem reliju

17. julija 2023

Ekipi M-Sport in Neil Woolridge Motorsport se bosta v sodelovanju s Ford Performance med 21. in 22. julijem udeležili dirke Baja Spain Aragon 2023. V dirkalnikih bosta za volanom Nani Roma in Gareth Woolridge, ki jima bosta pomagala navigatorja Alex Haro in Boyd Dreyer.

To bo njihov prvi nastop na mednarodnem tekmovanju s dirkalnikom M-Sport NWM Ford Ranger T1+. Sodelovanje je del priprav za reli Dakar 2024. Baja Spain Aragon je odlična priložnost za predstavitev zmogljivosti posodobljenega Forda Rangerja T1+ ter primerjavo zmogljivosti in usmerjanje pri nadaljnjem razvoju.


“Sodelovanje z NWM traja že več kot leto dni in vidimo, da se vse postavlja na pravo mesto. Pripravljeni smo za začetek tekmovanj z obnovljenim Fordom Rangerjem T1+ in izkušenima voznikoma, Nanijem in Garethom. Skupaj smo postavili trdne tehnične temelje. Naslednji korak je začeti dirkati in se razvijati kot ekipa, kar se bo začelo na dirki Baja Spain,” je dejal Matthew Wilson, direktor M-Sporta.

Roma in Woolridge vodita M-Sportovo premiero na posebnem reliju
Razvoj Rangerja T1+ je bil čudovit proces. Ranger je močen avtomobil, a še vedno obstajajo področja, na katerih moramo delati.

Nani Roma, veteran relija Dakar

Je ključen član razvojnega programa M-Sporta in NWM. Z izkušnjami s 25 reliji Dakar, kjer je zmagal tako na dveh kot na štirih kolesih, ima neprecenljivo znanje. Romove izkušnje so pomagale pri razvoju Rangerja T1+ in pripravi na reli Dakar.


“Razvoj Rangerja T1+ je bil čudovit proces. Avto se je zelo spremenil od mojega prvega testiranja do zadnjega testa v Maroku. Mehaniki in inženirji so opravili odlično delo pri stabilizaciji avtomobila, izboljšanju zanesljivosti in povečanju zmogljivosti. Zdaj smo na dobri poti. Ranger je močen avtomobil, a še vedno obstajajo področja, na katerih moramo delati,” je orisal pot razvoja Roma.

Pri M-Sportu uporabljajo Romove izkušnje na področju razvoja vozil z dvojno intenzivnostjo. Prav tako prispeva povratne informacije in ideje za prihodnji dirkalnik Ranger Raptor T1+, s katerim nameravajo osvojiti visoka mesta na reliju Dakar leta 2025.

Roma in Woolridge vodita M-Sportovo premiero na posebnem reliju
Partnerstvo med NWM in M-Sportom je odlično in pričakujemo dobre rezultate za obe strani.

Gareth Woolridge je najmlajši član Woolridgeove družine

Nedavno je zmagal na puščavski dirki Kalahari-Bocvana in ima uspešno sezono. Trenutno vodi v južnoafriškem prvenstvu v reliju 2023 (SARRC).

Woolridge je vodilni tehnik pri sestavljanju novega vozila pri NWM in eden od voznikov ekipe, ki tekmuje v južnoafriškem prvenstvu. Sodeloval je pri načrtovanju, proizvodnji, testiranju in razvoju dirkalnika T1 Ranger z motorjem EcoBoost V6, nato pa še pri projektu Ranger T1+. Zaradi teh izkušenj je odlično pripravljen za cilj M-Sporta in NWM: razvoj Forda Rangerja T1+ v vozilo, ki se lahko uspešno bori na reliju Dakar.

Gareth Woolridge je dejal: “Partnerstvo med NWM in M-Sportom je odlično in pričakujemo dobre rezultate za obe strani. M-Sport je prinesel veliko izkušenj, ki so nam že koristile pri nastavitvah in izboljšavah vozila. Z NWM pa lahko delimo znanje o puščavskih dirkah, saj imamo pri M-Sportu več izkušenj z relijem. Zelo je prijetno sodelovati z zelo profesionalno ekipo.”


Neil Woolridge, ustanovitelj NWM, je povedal: “Zelo se veselimo dirke Baja Spain, ki smo jo spremljali že nekaj časa. Testiranje in razvoj, ki ga izvajamo skupaj z M-Sportom, sta povečala našo konkurenčnost. To smo dokazali na dirki v Bocvani, kjer smo premagali Toyoto, aktualno prvakinjo prvenstva SARRC, relija Dakar in svetovnega prvenstva v reliju ‘Rally-Raid’.”

Gareth je odraščal ob terenskih dirkah zaradi očetovih dosežkov na reliju Dakar. S svojim talentom je začel kariero pri 16 letih. Tekmoval je na različnih dirkah, vključno s sedemdnevno dirko Rally dos Sertões v Braziliji, kjer je dosegel 10. mesto in zmago v svojem razredu.