Na izlet z avtom in kolesom

11. julija 2023

V zadnjih letih so čedalje bolj popularni športni terenci, s tem pa prevoz koles na strehi postaja vse bolj zapleten. Ker je dostop otežen, vozilo pa visoko, pridejo v poštev še ostale rešitve.

1. PREVOZ KOLESA V AVTU

V kolikor nimate niti strešnega niti prtljažnega nosilca za kolesa, boste kolo najlažje transportirali v avtomobilu. V kolikor imate manjše vozilo, bo pred prevozom najverjetneje potrebna odstranitev sprednjega kolesa. V primeru, da se na pot podajate z veliko prtljage vam svetujemo razmislek o nakupu nosilca za kolo. Prtljaga in kolo bosta namreč zasedla veliko prostora, od vas pa je odvisno, ali vam to ustreza.

2. PREVOZ KOLESA NA ZADNJEM PRTLJAŽNEM NOSILCU

Prevoz kolesa na zadnjem nosilcu je vse bolj popularna izbira med vozniki. Na voljo sta dva različna nosilca – prtljažni nosilec in nosilec, ki se pritrdi na vlečno kljuko. Nosilec, ki se pritrdi na kljuko je lahko za odtenek finančno bolj zahteven, ker je, v primeru da je še nimate, potrebna inštalacija vlečne kljuke. Nosilec na vlečni kljuki je bolj zanesljiv in stabilen, poleg tega pa je kompatibilen z vsakim vozilom, ki ima vlečno kljuko.

V kolikor se boste tudi vi na pot podali s kolesom in nosilca za kolo še nimate vas vabimo k ogledu kataloga dodatne opreme, kjer boste našli nosilce in še mnogo drugih, uporabnih dodatkov za vaše vozilo.

Mustang Mach-E lahko zdaj prevaža strešne kovčke