Kako zaščititi vozilo pred posledicami neurja?

31. julija 2023

Je tudi v vašem kraju klestila toča? V zadnjih letih so ekstremne vremenske razmere, kot so neurja s točo, vse bolj pogosta tudi v Sloveniji. Pripravili smo nekaj nasvetov, kako lahko zaščitite vaše vozilo pred škodo, ki je posledica toče.

USTREZNO ZAVAROVANJE

Mnogi so mišljenja, da je splošni kasko rešitev za vse morebitne nezgode, ki se lahko pripetijo v povezavi z vozilom. Res je, da kasko rešuje mnoge zaplete, pa vendar je za kritje škode v primeru naravnih nesreč, med katere spada tudi toča, potrebno posebno zavarovanje.
Gre za kombinacijo B delnega kaska, ki med drugim vključuje tudi zavarovanje vozila za primer požara, za vihar in za primer poplave.

Kako zaščititi vozilo pred posledicami neurja?

OBISK PARKIRNE HIŠE

V času ekstremnih vremenskih razmer mnoge parkirne hiše trgovskih centrov odprejo svoja vrata za vse lastnike vozil, ki nimajo lastniških garaž. V kolikor to velja tudi v vašem kraju je ta rešitev lahko zelo enostavna in priročna.

NAKUP PONJAVE

Na trgu je na voljo na stotine pregrinjal za vozila, ki lahko ublažijo posledice toče. Zaščito vozila s kartoni in odejami vam odsvetujemo, saj jih lahko ob neprimerni namestitvi odpihne veter.  Pri nakupu ponjave za zaščito vozila vam svetujemo previdnost pri izbiri velikosti ponjave, poleg tega pa se prepričajte tudi o njeni podloženosti. Pena naj bo dovolj debela, pregrinjalo pa naj ima ustrezne pritrditvene sisteme. To vam zagotavlja hitro in enostavno namestitev, vi pa se boste lahko v hipu umaknili na varno. Kljub temu je dobro vedeti, da takšna rešitev morda ne zagotavlja zadostne zaščite v primeru toče, ki celo presega velikost oreha.

Pomnite: v kolikor se v času neurja nahajate na avtocesti, nikar ne ustavljajte pod nadvozi in v predorih. To početje je izredno nevarno, saj lahko zaradi tega pride do naleta več vozil.