V imenu ljudstva tretja sezona

06. aprila 2023

Ford zapelje. Včasih na sneg, včasih v sonce, tokrat v svet gibljivih slik.

V Imenu Ljudstva.

Tradicionalno dobro sodelovanje pri produkciji ene najbolj gledanih in priljubljenih domačih nadaljevank se nadaljuje v tretjo sezono, ki se predvaja v nedeljskih večernih terminih na RTV SLO.

Dolgoletno sodelovanje

Že v prvih dveh sezonah (obakrat je bilo posnetih in predvajanih osem oddaj v dolžini 50 minut vsaka) se je sodelovanje Ford in neodvisne filmske produkcije Mangart d.o.o. izkazalo za dobro odločitev. Obojestranski interes po sodelovanju v tv produkcijah domačih vsebin se pravzaprav udejanja že od leta 2015, ko smo prvič soustvarjali »Eno žlahtno Štorijo«, ki je postala pravi medijski hit.

V imenu Ljudstva že tretjo sezono

Podobno se dogaja tudi s serijo V imenu Ljudstva, ki je bila posneta konec leta 2022, sedaj pa je serija že v emitiranju in s svojo aktualno vsebino dviguje prah. Če je prva sezona obravnavala avtohtone zaplete in prevare v svetu gradbeništva, pravosodja in seveda čisto medčloveških odnosov, je druga sezona na podoben način odpirala vprašanja o delovanju farmacije, delovanja stricev iz ozadja in dilemah med osebnimi in državnimi interesi. Tretja, aktualna sezona pa si je upala osvetliti backstage političnega delovanja, spletk in prevar, opoja v politiki, ki rezultira v »psihofizičnih posilstvih«. Serija v tretji sezoni načenja teme, ki so moka za peko skorajda prepovedanih zgodb.


Spremljamo dve glavni zgodbi, ki se med seboj prepletata. Nosilka prve zgodbe je glavna junakinja Nika, ki se v tretji sezoni podaja v politiko kot kandidatka za pravosodno ministrico na prihajajočih volitvah. Nosilec projekta je kandidat za mandatarja naslednje slovenske vlade, Boris Hafner, ki je ob vstopu v zgodbo ugleden tožilec in vodja specializiranega državnega tožilstva. Po noči, ko se ekipa odloči za nastop na volitvah, se Nika prebudi brez spomina na dogodke pretekle noči na neznanem koncu Ljubljane.
Druga zgodba z isto tematiko se dogaja na drugem koncu spektra. Živa, ki se je osvobodila patološkega vpliva mame iz druge sezone, je uspešna študentka novinarstva in začenja z delom kot honorarna sodelavka na mediju. Znajde se v nelagodni in travmatični situaciji, ker si kot mlada honorarna sodelavka svojemu uredniku zaradi strahu za svojo prihodnost in novinarsko kariero ne upa zavrniti svojega nadrenjega. Živa najprej krivi sebe, nato pa jo Nika, motivirana z lastno travmo, vzpodbudi, da gre do odgovorne urednice in se postavi zase.

Pestra paleta sodobnih Fordovih vozil

Ford je ekipi in igralcem ponudil paleto različnih najnovejših Fordovih vozil pred in za kamerami. Obenem je glavna igralka serije, Ajda Smrekar, postala promotor Ford Pume, ki jo z veseljem in navdušenjem uporablja tako v seriji kot v privatnem življenju.